İşgalci Filistin Bayrağı’nı yasakladı

İsrail’in Ulusal Güvenlik Bakanı ve Yahudi Gücü partisi lideri Itamar Ben-Gvir, kamusal alanda Filistin bayrağı sallanmasını yasakladı.

Ben-Gvir, dün akşam (8 Ocak) sosyal medyada paylaştığı mesajda, “Bugün İsrail polisine, herhangi bir Filistin bayrağının veya terör örgütüyle özdeşleşen veya İsrail Devleti’ne karşı tahrik eden herhangi bir bayrağın dalgalanmasının yasaklanması talimatını verdim” dedi.

“Tüm gücümüzle terör ve terör teşvikiyle mücadele edeceğiz” diyen Ben-Gvir, kamusal alanda Filistin bayraklarının dalgalandırılmasını yasakladı.

Filistin topraklarını 75 yıldır işgal eden Siyonist İsrail devleti sürekli Filistin halkının topraklarına el koyuyor. Bu şekilde topraklarını büyütüyor. Filistin halkı deyim yerindeyse kendi topraklarında mülteci hale getirilmek isteniyor. Filistin halkı dünya ile bağları kesilerek tecrit edilmek isteniyor. Beslenmeden giyime, ilaç gibi hayati ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma getirilmiş durumda. Suya bile ulaşamıyor Filistin halkı.
ABD emperyalizmin ortdaoğudaki ileri karakolu İsrail devleti ne yaptıysa, ne ettiyse, ne zulüm uyguladıysa Filistin halkını teslim alamadı. Halkın direnişine, kendi topraklarını savunmasına engel olamıyor. Şimdi ise bayrağını yasaklıyor.


Şehitlerinin tabutlarına sardıkları, direnişlerde dalgalandırdıkları, zaferlerde yeri göğü rengiyle boyadıkları bayrağı yasaklayabileceğini zannediyor İsrail devleti.
Filistin halkı bayrağını dalgalandırmaya devam edecek. Siyonist katliamcı İsrail devleti halkın bayrağına olan bağlılığına engel olamayacak. 75 yıldır çocuğu yaşlısı, kadını erkeğiyle direnen Filistin halkı bu yasağı da tanımayacak bayrağını asla indirmeyecektir. Filistin halkı bayrağını indirmeyerek dünya halklarına “teslim olma, diren!” çağrısı yapmaya devam edecektir…

Sosyal ağlarda paylaşın