İşgal Altındaki Sokol kasabası, Faşist Ukrayna Devleti’nden kurtardı.

Rusya(GHA)

Emperyalist ülkelerin desteğiyle işgal altında bulunan Donbass bölgesindeki Sokol kasabası, Faşist Ukrayna Devleti’nden kurtarıldı. Rusya Savunma Bakanlığı, Donetsk Halk Cumhuriyeti’nde bulunan Sokol kasabasının geri alındığını duyurdu. Bakanlık, operasyonların ilerleyişi hakkında günlük raporunda, “Rus birlikleri, aktif operasyonlar sonucunda Donetsk Halk Cumhuriyeti’ndeki Sokol kasabasını kurtararak bölgedeki taktik durumu iyileştirdi” ifadesine yer verdi. Ayrıca, kuvvetlerinin karşı saldırıları püskürttüğünü, mevzilerini güçlendirdiğini ve Ukrayna kuvvetlerine ağır can ve teçhizat kayıpları verdirdiğini belirtti.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın raporunda şu detaylar yer aldı:

Rus taktiksel operasyonel havacılık, insansız hava araçları, füze kuvvetleri ve topçuları: Bir aydınlatma ve yönlendirme radarı, bir alçak irtifa dedektörü ve S-300BS uçaksavar füze sisteminin iki fırlatıcısını imha etti.
Rus kuvvetleri: Bir petrol rafinerisi, bir yakıt depolama tesisi, bir havacılık silah deposu ve bir insansız hava aracı pistini vurdu.
Ukrayna kuvvetlerinin insan gücü ve teçhizat yoğunlaşmaları: Rus güçleri tarafından 127 noktada hedef alındı.
Rus hava savunma sistemleri: İngiliz yapımı 3 Storm Shadow seyir füzesi, Amerikan yapımı HARM anti-radar füzesi, Fransız yapımı Hummer güdümlü bomba, 3 Amerikan yapımı HUMAR füzesi ve 55 Ukrayna insansız hava aracı düşürüldü.
Bu gelişme, Rusya’nın Donbass bölgesindeki kontrolünü güçlendirme çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Sokol kasabasının geri alınması, bölgedeki askeri stratejik durumu önemli ölçüde değiştirdi ve Rusya’nın askeri üstünlüğünü pekiştirdi.


GHA

Sosyal ağlarda paylaşın