İşçiler Darp Ediliyor, Valilik Duymamış, Görmemiş, Bilmiyor!

Mardin’den Sakarya’ya fındık toplamaya giden 16 işçi, işveren ve köylüler tarafından darbedildi. Sakarya Valiliği olayın sosyal medyada gündem yaratması üzerine bir açıklama yaptı. Olayı duymadığını, görmediğini ve bilmediğini iddia etti. İşçiler memleketleri Mardin’e dönmek için yola çıktı.

Barış Demir saldırıya uğrayanlardan biri yaşadıklarını Mezopotamya Ajansı muhabirine anlattı.

Barış Demir “Biz sabah çalışmak için bahçeye gittik. İşveren gelip, ‘köpek sürüsü’ diye laf söyledi. Bunun üzerine bahçeden çıktık” dedi.

Bahçeden çıkmaları üzerine işveren “Siz burayı memleketiniz mi sandınız burası bizim” şeklinde tehdit etti. Demir “Bunun üzerine bize saldırdılar. 8 kişi, 3 kişiye sopalarla saldırdı” ifade etti.

Saldırı anı, işçilerin Mezopotamya Ajansına gönderdiği videoya da yansıdı. Videoda kadın işçilerin de darbedildiği görülüyor.

Sakarya Valiliği, saldırının Twitter’da ülke gündemine girmesi ve on binlerce tepki mesajı paylaşılması sonrası konuyla ilgili açıklama yaptı.

Sakarkaya valiliğinin yaptığı basın açıklamasını yayımlıyoruz.

“Bugün bazı sosyal medya platformları ile haber sitelerinde ilimizde mevsimlik tarım işçilerinin darp edildiği yönünde iddialara yer verilmiştir.

Konu ile ilgili yapılan araştırmada; 22.08.2020 tarihinde İlimiz Kocaali ilçesinde fındık bahçesinin sahipleri arasında yaşanan tartışmanın sonucunda arbede yaşandığı, şahıslardan birinin aracını diğer kişinin üzerine sürdüğü, bu esnada Mardin nüfusuna kayıtlı iki kadın işçi ile Düzce nüfusuna kayıtlı bir erkek işçinin yaralandığı, olayın yargıya intikal ettiği ve Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat yapılarak soruşturmanın devam ettiği anlaşılmıştır. Bu konunun bugün değişik sosyal medya platformları ve haber sitelerinde iddia edilen olayla bir bağlantısı tesbit edilememiştir.

Ayrıca geçmişe dönük yapılan incelemede sosyal medya platformlarında ve haber sitelerinde iddia edildiği gibi bir olaya ilişkin Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ile 112 Acil Çağrı Merkezine intikal eden herhangi bir konu, olay veya şikâyet bulunmamaktadır. Bahse konu iddia edilen olayın Türkiye’nin neresinde ve ne zaman yaşandığının tesbiti ile ilgili de Emmniyet Genel Müdürlüğü ile irtibata geçilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

http://www.sakarya.gov.tr/basin-aciklamasi04092020

AKP’Lİ YAVUZ: SAKARYA DA TAM BİR HUZUR KENTİDİR

Sakarya Vailiğinin yalanladığı olayı AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali Yavuz’da eklendi.

Yavuz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda böyle bir saldırının yaşanmadığını iddiaederek “Örnek bir kaynaşma, birliktelik ve yardımlaşmanın söz konusu olduğu Sakarya’mız bu anlamda tam bir huzur kentidir” dedi.

İşçilerin beyanları ve paylaştıkları video doğrultusunda hazırlanan haberleri aktaran medya organaları için “Manipülatif haberciliği iş edinmiş sözüm ona bazı siteler” diyen Yavuz, “Sakarya’da ne bugün, ne de bundan önce, anlatıldığı şekilde herhangi bir olay asla vuku bulmamıştır” iddiasında bulundu.

Yavuz “Sakarya, Türkiye’nin, Balkanların ve Kafkasların her yerinden gelerek yerleşen insanların barış ve kardeşlik içinde yaşadığı bir yerdir. Sakarya’da tüm etnik unsurlar etle tırnak olmuşçasına birbiriyle bütünleşmiştir. Örnek bir kaynaşma, birliktelik ve yardımlaşmanın söz konusu olduğu Sakarya’mız bu anlamda tam bir huzur kentidir” ifade etti.

HDP Mardin Milletvekili Pero Dündar işçiler görüştü ve Valiliğin “Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ile 112 Acil Çağrı Merkezine intikal eden herhangi bir konu, olay veya şikâyet bulunmamaktadır” açıklamasını’da yalanladı. Dündar’ın işçiler, jandarmayı aradıklarını ve onların da kendilerinden konum istediklerini belirti.

İşçiler tarafından kendisine olayın bugün yaşandığının aktarıldığını söyleyen Dündar, “Görüştüğüm işçiler Valiliğin açıklamasının yalan olduğunu, kendilerinin jandarmayı aradıklarını ve onların da kendilerinden konum istediklerini söyledi. Köylülerin kendilerine saldırmak için toplandıklarını görünce jandarmayı beklemeden köyü terk ettiklerini açıkladı. Olay sırasında olay yerinde bulunanların çoğunun da kadın olduğunu aktardılar” dedi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.