İşbirlikçilerden sahte bağımsızlık çıkışları…

Joe Biden’ın 7 ay önce sarfettiği sözlere üzerine düzenin sağından soluna cevap yarışına girildi. Hepsi ne kadar bağımsızlığa düşkün olduklarını farklı yollarla dile getirdi.

Joe Biden’in açıklamasında şunlar vardı; “Bence ona (Erdoğan’a) çok farklı bir yaklaşım uygulamalıyız. Muhalif liderleri desteklediğimizi açıkça göstermemiz lazım. Parlamentoya katkı sunmak isteyen Kürt toplumunu entegre etmek için… Bu iş bir süre iyi gidiyordu. Bir yol haritamızın olduğunu açıkça göstermemiz lazım. Düşündüğümüz şeyle ilgili sesimizi yükseltmemiz lazım, bedel ödemeli. Nasıl çalışacaklarını anlamak için çevresinde F-15 savaş uçağı uçurdukları hava savunma sistemi olduğuna göre ona belli silahları satmaya devam edip etmeyeceğimiz konusunda bedel ödemeli.”

Joe Biden’in konuştukları aslında sömürge ülkelerde kimin iktidara geleceğini emperyalizmin belirlediğini gösteriyor. Kullanılırlığı kalmayan iktidarlara alternatif partiler veya kişiler parlatılır, desteklenir, iktidara getirilir. Bu gerçeği bilen tüm işbirlikçiler ABD’yi ziyaret etmek zorundadır. Zira ABD onayı olmadan iktidar olmanın imkansız olduğunu hepsi bilir.

Tabii ki burada aynı zamanda görülmesi gereken emperyalist Biden’in küstahlığıdır. Ancak bu ilk defa olan bir şey değildir. Türkiye tarihi boyunca tüm iktidarlar bir şekilde aşağılanır. Kapıda bekletilir, beyzbol sopası ile poz verilir, küfürlü mektuplar yazılır… Her fırsatta emperyalist efendiler uşaklarına gerçekleri hatırlatırlar.

Biden’in 7 ay önce yaptığı açıklama hakkında birbirleri ile bağımsızlıkçılık yarışına giren düzen partili siyasetçilerin sosyal medya paylaşımları, sanki bağımsız bir ülkenin siyasetçilerinin yaptığı paylaşımlara benziyordu;

CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin, Türkçe ve İngilizce olarak yaptığı paylaşımda “Sayın Joe Biden, CHP ve siyasi müttefiklerinin kazanmak için yabancı bir desteğe ihtiyacı yoktur, böyle bir şeyi kabul edemeyiz. Atatürk’ün dediği gibi: Bağımsızlık bizim karakterimizdir. ABD dahil tüm yabancı aktörler milletimizin bağımsızlık ve egemenliğine saygı göstermelidir,” ifadelerini kullandı.

Sonra Muharrem İnce ; “Türkiye, demokratik siyasi atmosferin bu tip sorumsuz beyanatlarla bozulmasına müsaade etmeyecek, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde mücadelesine devam edecektir,” 

Temel Karamollaoğlu hiç geri durur mu; “Amerika başka ülkelerin içişlerine karıştığı müddetçe dünyaya hiçbir zaman barış ve huzur gelmeyecek. Kendi içlerinde sıkıntıların her geçen gün arttığı bir ortamda Joe Biden’a düşen görev önce kendi ülkesinin sorunlarına odaklanmak olmalıdır.” paylaşımını yaptı hemen.

Peki sormazlar mı adama yahu Türkiye bağımsız bir ülke mi?

Ülkenizde kaç tane ABD üssü var?

İrili ufaklı 100’ü aşkın ABD üssünün olduğu bir ülke bağımsız mıdır?

“1947 yılından beri Amerika Birleşik Devletleri ülkemizi işgal etmiş, bugün, 35 milyon metrekarelik ülke toprağı ABD askerinin işgali altındadır. Bu üslerde Amerikan bayrağı dalgalanır. Ve bu üsler, ülkemiz toprakları üzerinde birer küçük Amerika’dır. Bu üslere Türk polisi giremez. Bu üslere Türk hâkimi giremez. Türk subayı, Türk bakanı bile giremez.”

Bağımsızlık karakterimiz diyen düzen siyasetçilerine sesleniyoruz; HADİ GİDİP ABD ÜSLERİNİ BİR GEZSENİZE! BİR KONTROL ETSENİZE! GÖRELİM BAKALIM EGEMEN BİR DEVLET MİSİNİZ!

Sonra diğerlerinden daha temkinli bir dille faşist şef Erdoğan’ın danışmanı Fahrettin Koca açıklama yaptı. Şunlara değindi özetle; “Türkiye, demokratik siyasi atmosferin bu tip sorumsuz beyanatlarla bozulmasına müsaade etmeyecek, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde mücadelesine devam edecektir,” dedi ve devamında “NATO müttefikimiz olan ABD’nin bir başkan adayının diplomaside de yeri olmayan bu yakışıksız ifadelerinin mevcut yönetimce de kabul edilemez görüldüğüne inanıyoruz. Türkiye, siyasi oyunlara malzeme yapılacak bir ülke asla değildir,” dedi.

Daha bir kaç ay önce küfürlü mektup yazılmıştı Erdoğan’a. Tek bir açıklama bile yapamadı AKP devleti. Sözde Trump ile görüşmesini iptal edebileceğini duyurmuştu ama ajansımızda derhal ne yapacağını duyurmuştuk: TIPIŞ TIPIŞ GİDECEKSİN! demiştik. Çünkü işbirlikçilerin, emperyalizm uşaklarının onuru olmaz. Her şeyleri ile ABD’ye bağlı olduklarından göstermelik de olsa tavır alamaz.  Erdoğan kaç kere aşağılanmıştır sayısı bilinmez.  İktidara gelmek için danışmanı Cüneyt Zapsu,  ABD’de yaptığı kulis çalışmalarında  Erdoğan için sarfettiği şu sözler ülkemiz gerçeğini göstermesi açısından çok çarpıcıdır: “bu adamı deliğe süpürmeyin, kullanın.” Evet ülkemizde iktidardan muhalefete tüm partiler işbirlikçidir. Bugün Biden’e gösterdikleri tepkiler sahtedir, işbirlikçiliklerini gizlemeye yöneliktir.

Bu ülkede ABD emperyalizminin karşısında sadece ve sadece devrimciler vardır. ABD emperyalizmi ile savaşma onuru devrimcilerin, ABD’ye ülkeyi parsel parsel satma alçaklığı bugün ABD’yü kükrermiş gibi yapan düzen partilerinindir.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.