“Irkçılık Büyüyor”

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Berlin’de düzenlediği basın toplantısında, aşırı sağ, antisemitizm ve ırkçılıktan kaynaklanan tehlikenin büyük olduğunu belirtti.

“Hanau’daki eylem ırkçı terör saldırısıdır.” diyen Seehofer, bunun Almanya’da birkaç ay içinde gerçekleşen üçüncü aşırı sağcı terör saldırısı olduğunu belirtti.

Almanya’nın Hanau kentinde yapılan ırkçı saldırı sonrasında 9 kişinin hayatını kaybetmişti. Irkçı saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen şahsın evine yapılan baskında ise saldırıyı yaptığı iddia edilen Tobias R. ve annesinin cesediyle karşılaşıldı.  11 kişinin hayatını kaybettiği olay sonrası Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer saldırının yaşandığı Hanau kentine bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyareti sonrasında yaptığı açıklama ile ülkede artan aşırı sağ (ırkçılık) tehlikesine değindi.

Irkçı saldırıların ardı arkası kesilmediği Almanya’da, bu saldırıları yapan ırkçılar her ne hikmetse yakalanmıyor. Üzeri örtülüyor.

NSU davasında da 8 türk 1 yunan ve bir de polis öldürülmüştü. Bu cinayetler özel bir çaba ile “dönerci cinayetleri” diye adlandırılmıştı. 4 Kasım 2011’de Thüringen eyaletindeki küçük bir kasaba olan Eisenach’ta iki kişi; Uwe Böhnhardt ve Uwe Mundlos başarısız bir banka soygunu girişimi sonucunda kaçtıkları karavanlarında polis tarafından sıkıştırılınca teslim olmak yerine intihar etti. (ya da öyle söyleniyor).  Karavanda yapılan aramada, 2007’de öldürülen polis memuru Michèlle Kiesewetter ve aynı olayda ağır yaralan ekip arkadaşının silahları bulundu.

Uwe Böhnhardt ve Uwe Mundlos’un Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü adlı aşırı sağcı bir terör hücresinin üyeleri olduğu ve gizemli seri cinayetlerde parmağı olduğu medya organlarına gönderilen bir video kaydı ile ortaya çıktı.  Bu olayın ardından cinayetlerin NSU isimli ırkçı-faşist örgüt tarafından işlendiği belli olmuştu. Ve mahkeme boyunca Alman Anayasayı Koruma Örgütü (Bundesamt für Verfassungsschutz –BfV-) İçişleri bakanlığı ve polisin bu örgütü koruyup himaye ettiğini ıspatlayan bir çok veri elde edilmişti.

Alman devleti devrimcilere uyguladığı baskıyı ırkçılara uygulasa ırkçı saldırılar bitmese de bu kadar yaygınlaşmayacağını söylemek yanlış olmaz.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.