Irkçı ABD polisi bir siyahiyi daha katletti

ABD’nin Minneapolis kentinde bugün polis 20 yaşında bir genci silahla vurarak katletti.

Geçtiğimiz sene bu vakitlerde yine aynı şehirde George Floyd polis tarafından kameralar karşısında işkence ile katledilmişti. Ve tüm ülkede eylemler yapılmış Trumph yönetimi sıkı yönetim ilan etmişti.

George Floyd’u katleden polislerin tamamının serbest kalması yaşanan katliamların devlet politikası olduğunu gösteriyordu ve başkan değişse de bu politika değişmedi. Yine çok açık ki George Floyd’un katillerinin serbest bırakılmasıyla polisin eli soğutulmak istenmemiş.

Yerel basındaki haberlere göre olay geçen sene Flody’un öldürüldüğü yerden 16 kilometre uzaktaki Brooklyn Center beldesinin Orchard Bulvarı’nda meydana geldi.

ABD’de Minneapolis’te bir siyahın polis tarafından öldürülmesi protesto edildi.

Binlerce kişi sokaklara çıkarak polisin cinayetini lanetledi.

Polis, hakkında yakalama kararı bulunduğu iddia edilen 20 yaşındaki Daunte Wright’ın gözaltı işlemi sırasında kaçmaya teşebbüs ettiği gerekçesiyle öldürüldüğünü savundu. İŞTE ABD DEMOKRASİSİ:  Bir an için gözaltı işleminden kaçtığını doğru kabul edelim. ABD polisinin öldürme yetkisi var!

Ancak görgü tanığı polisin yalan söylediğini gösteriyor.

Daunte Wright’ın annesi Katie Wright ise olay sırasında oğlu ile telefonda konuştuğunu belirterek “Beni 13.40 civarında aradı, polis tarafından durdurulduğunu söyledi. ‘Dikiz aynasında araç kokuları asılı diye durdurdular’ dedi. Sonra boğuşma sesleri duydum, polis memurlarının ‘Daunte, kaçma’ diye bağırdıklarını duydum. Sonra bir başka memur, ‘Telefonu kapat’ dedi ve telefonu kapadı. Bir dakika sonra aradım. Kız arkadaşı -o yanındaydı- cevap verdi. Vurulduğunu söyledi. Telefonu çevirdiğinde sürücü koltuğunda cansız yatıyordu” dedi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Katil polis protestolarına karşı ABD demokrasisi bildiği çözümü uyguladı. Belediye başkanı sokağa çıkma yasağı emri çıkardığını söyledi. Geçen seneki gibi protesto gösterilerinin büyüyeceğinden korkan belediye başkanı Brooklyn’de tüm okulları kapattı, her türlü program ve etkinliklerin de iptal edildiğini duyurdu.

Sosyal ağlarda paylaşın