Intihar etmeden önce not: “… iki elim yakanızda olacak AKP hükümeti”

Neredeyse her gün bir intihar haberi alınan bir ülkede yaşıyoruz.

Bugün yaşanan bir intihar ise Antalya’dan. Bıraktığı not, ülkemizde yaşanan intiharların sorumlusunu da gösteriyordu. Antalya’da yaşayan 24 yaşındaki İhsan B. arkasında bir not bırakarak intihar etti.

Anneler, babalar evlerine ekmek getiremediği, bu düzende çocuklarına bir gelecek sunamadıkları için intihar ediyor. Çocuk yaşta çalışmak zorunda kalan gençler yoksulluk ve daha da ötesi umutsuzluk nedeniyle canlarına kıyıyor. Çalışanı da çalışmayanı da yarına dair umudunu yitirmiş.

AKP iktidarının yarattığı ekonomik kriz, yoksulluk, işsizlik ve gelecek kaygısı sebepli intihar vakaları günden güne artıyor.

“Bir de son olarak belki bu dünyada hakkımı, gençliğimi alamadım ama diğer tarafta iki elim yakanızda olacak AKP hükümeti. Benden ve benim gibi milyonlarca gençten aldığınız umudumuzu elbet geri alacağız. Burada değilse bile başka yerde”, diyerek yaşamına son veren genç geride bıraktıklarını gözyaşlarına boğdu.

İhsan B. Antalya’da yaşıyan 24 yaşında bir gençti. Ülkemizdeki milyonlarca işsiz gençten yalnızca bir tanesiydi.

24 Mayıs tarihinde evinin 5. katından atlayıp intihar etti. Son sözleri, “İki elim yakanızda olacak AKP iktidarı.”, oldu.

Ülkede yoksulluk sınırının altında yaşayan nüfus yüzde 55’i geçerken, medyada yoksulluk kaynaklı gerçekleşen intiharlar gizleniyor veya çarpık bir şekilde anlatılarak sistem ile  bağı koparılmaya çalışıyor.

İhsan’ın mesajında da okuduğumuz gibi, bugün halkın her kesimi düzene karşı öfke duyuyor.

Gençlikleri, umutları, hayalleri çalınan gençler sorunun düzenden kaynaklandığının biliyor. Buna karşı çözüm intihar olmamalı. Çözüm, direnmek ve mücadele etmektir.

Bu sömürücü, mafyalaşmış, hırsız, katil iktidarlara karşı, yoksul halkın tek kurtuluşu budur.

Sosyal ağlarda paylaşın