İngiltere: “Filistin için” Fabrika Baskını

Filistin için Eylem” adlı hareketin üyeleri, İngiltere’de siyonist İsrail için drone üreten bir silah fabrikasını bastılar.

Filistin için Eylem”  grubu üyeleri, 23 Şubat’ta Staffordshire’da İsrail’e ait bir silah fabrikasının çatısını işgal ederek Gazze’de kullanılan ölümcül silahların üretiminin durdurulması için eylem gerçekleştirdiler.

Eylemde grup üyeleri, Elbit Systems’ın Shenstone’daki UAV Engines fabrikasının çatısına tırmanarak, camları kırdılar ve sitenin açılmasını engellediler.

Dilekçe ve Protestolar İşe Yaramıyor!”

Eylemi gerçekleştiren grup üyeleri, açıklamalarında şöyle dediler: “Dilekçe ve protestolar işe yaramıyor, bu yüzden meseleleri kendi elimize almak ve bu ölüm fabrikalarını sonsuza dek kapatmak için doğrudan eylemde bulunmak bizim ahlaki yükümlülüğümüzdür”.

Grup üyelerinin bir kısmı da, tüm erişimi engellemek için fabrikanın kapılarını zincirlediler, binaya kan kırmızı boya attılar ve “Elbiti Kapat” ve “Elbit Silahları: İsrail Öldürüyor” yazılı iki pankart açtılar.

Geçen yılın Eylül ayında da aynı şantiyede üç günlük bir işgal yapılmıştı.

Filistin Eylemi’nin bir üyesi, geçen yılki eylemi hatırlatarak şöyle dedi: Geri döndük. Ve bu bir kez daha, savaşın ahlaksız vurguncularına ve insanlığa karşı suç işleyenlere, Elbit’in ölümcül silah fabrikaları zinciri Birleşik Krallık’tan kovulana kadar uzaklaşmayacağımızın açık ve sarsılmaz bir mesaj veriyoruz”.

ELBİT Fabrikasının Katliam Sorumluluğu

Alınan bilgilere göre, baskın yapılan Elbit şirketi, İsrail ordusu tarafından kullanılan dronların yüzde 85’ini sağlıyor ve Shenstone fabrikasından gelen motorlar, firmanın Hermes 450 insansız hava aracına (UAV) güç sağlıyor.

Elbit insansız hava araçları ise, 2014’te Gazze’ye düzenlenen ve 551i çocuk 2.200’den fazla Filistinlinin katledildiği 51 günlük saldırı sırasında yoğun bir şekilde kullanıldı.

Elbit, son 16 yılda büyüyüp gelişen bir fabrika. Katliam araçları ürettikçe büyüyor. İngiltere ve Galler’de son 16 yılda dört fabrika dahil olmak üzere 10 tesis açtı.

Elbit’i müşterileri arasında bizzat İngiliz ordusu da var. İngiliz hükümeti 2018’den bu yana şirketten 46 milyon sterlin değerinde askeri teçhizat satın aldı.

Sosyal ağlarda paylaşın