İnfaz Düzenlemesi AKP’nin Resmidir. AKP; Hırsızların, Tecavüzcülerin, Katillerin Partisidir

Yoğun tartışmaların ardından çok düşük katılımlı meclis toplantısından sonra infaz paketi meclisten geçti. Erdoğan’ın onayından sonra yürürlüğe girecek.

Paket üzerine yapılan tartışmaların merkezinde, gazetecilerin, siyasetçilerin, yazarların, siyasi tutsakların, paketten yararlanamayacak olması vardı. Ceza infaz paketinden; halkın belleğinde derin izler bırakan katliamların sorumlularının yanında, mafyacılık, çetecilik, uyuşturucu satıcılığı, dolandırıcılık gibi suçlardan es kaza ceza almışlar faydalanacak.  

Yani,

Haziran ayaklanmasında Abdullah Cömert’i katleden polis tahliye olabilecek ama bir itirafçı-iftiracının yarım yamalak ifadesinin dışında hiç bir delili olmamasına rağmen müebbet ve 42 yıl hapis cezasına çarptırılan  Mustafa Koçak hapishanede kalmaya devam edecek. Üstelik sadece adil yargılanmak talebi ile 285 gündür sürdürdüğü ölüm orucu direnişinden dolayı hayati risk sınırında olmasına rağmen.

Yani,

 301 kişinin hayatını kaybettiği Soma  maden  katliamının sorumluları bu infaz paketinden faydalanacak ve yüksek ihtimalle tahliye olacaklar ama Soma maden işçilerinin avukatlığını yapan Halkın Avukatları yararlanamayacak.

Yani,

10’u öğrenci 12 kişinin öldüğü Aladağ yurt yangını davası sanıkları ile Çorlu ve Ankara tren kazası sanıkları ise, cezaevine hiç girmeyecek ama sadece halkın sanatını yaptıkları için hapishanede tutulan Grup Yorum sanatçıları hapiste kalmaya devam edecek.

Yani,

18 madencinin yaşamını yitirdiği Ermenek katilamı davasında 19 yıl 3’er ay hapis cezası verilen Has Şekerler patronu Saffet Uyar, ruhsat sahibi Abdullah Özbey ve teknik nezaretçi Ali Kurt da ciddi infaz indirimi alacak ama darbe davasında yargılanarak müebbet hapse mahkum edilen 72 askeri okul öğrencisi bu infaz indiriminden faydalanamayacak.

Yani,

Alaaddin Çakıcı gibi eli halkın kanına bulaşmış faşist mafyacılar serbest kalacak ama hiç bir delil, kanıt olmaksızın, , neyle suçlandıklarını bilmeden, iddianameleri dahi hazırlanmamış bir şekilde tutuklu bulunan  halk çocuklarının tutuklulukları devam edecek.

Yani,

Çiftlik Bank dolandırıcısı Mehmet Aydın ceza infaz yasasından faydalanacak ancak sadece AKP’li olmadıkları için hapishanelere doldurulmuş gazeteciler faydalanamayacak.

Bu infaz paketinin çıkartılma sebebi, korona salgınına karşı hapishanelerdeki tutuklu ve hükümlülerin güvenliğini almak değildir.

Öyle olsaydı hapishanelerin tamamıyla boşaltılması gerekirdi. AKP tersini yapmıştır, 90 – 100 bin kişiyi tahliye ederken, hapishanelerde 200 bin kişiyi korona ya mahkum etmiştir.

AKP ve MHP, koronayı bahane ederek yıllardır bırakmak isteyip de bir türlü uygun zeminini ve zamanını bulamadığı tahliyeleri gerçekleştirmiştir. Çakıcı gibi mafyacıları, İŞİD’lileri, işkenceci katil polisleri ve diğer AKP yandaşı dolandırıcıları, tecavüzcüleri tahliye etmiştir.

Bertolt Brecht’in meşhur sözünü tekrar hatırlamakta fayda var: “faşizme karşı birleşmeyenler, faşizmin zindanlarında buluşurlar”.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.