İmamoğlu İstanbul için Tekellere seslendi: “Geride kalan üzülür”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul’daki sorunlara çözüm bulmak için gittiği İngiltere’de emperyalist tekellerin temsilcilerinden İstanbul’a yatırım yapmalarını isteyerek “Geride kalan üzülür” dedi.

İmamoğlu şunları söyledi:

“İstanbul, yatırım yapmaya, fırsatları besleyen, potansiyeli yüksek ve hem ekonomik olarak verdiğinizin karşılığını alacağınız hem de dünya ölçeğinde değişimin başlayacağı en öncü kentlerden bir tanesidir.”

“16 milyon İstanbul halkının adına şu an burada konuşuyorum. Bu yeni bir başlangıç ve yol yürüyüşüne, her birinizi en güçlü kaynaklarınızla, kararlılığınızla, dünyanın en güzel ülkelerinden biri olan Türkiye’mizin, yine dünyanın en güzel coğrafyasına ve tarihi geçmişi kuvvetli, dünya mirasının bize emanet ettiği güzel İstanbul’umuza eşlik etmenizi çok istiyorum. Biraz geride kalanın üzüleceğini düşünüyorum önümüzdeki yakın yıllarda.”

“istanbulun kaynaklari istanbula yeter” diyenler 16 milyon istanbullu adına konuştuğunu idda ederek emperyalist tekellerden para dileniyor, istanbulu pazarlıyor tam bir tuccar ağzıyla. Yağma mı var ki geride kalan üzülüyor?

Tayyip secimden önce Imamoğlu’nun vaatlerini yerine getiremeyeceğini, hangi parayla yapacağını sormuştu. O dönem ‘herşey çok güzel olacak’ diyerek umut tacirligine soyunanlar “rantı, israfı kesersek yeter” demişlerdi. Sonuç olarak bütün düzen partilerinin istanbulu pazarlamak, emperyalizmden borç dilenmek dışında başka bir çözümü yok görünüyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.