İlaçta öldüren zam

Kısa zaman önce kanser ilacının pahalılığı ile tartışma yaşanmıştı. Tartışma « Küba’da 1 dolara temin edilen ilaç ülkemizde neden 2800 dolar ? »  sorusu üzerinden sürdürüldü.

Tartışmanın gündemden düşmesini fırsat bilen ilaç tekelleri ilaca yine zam yaptı. Kanser tedavisinde kullanılan ve daha önce change.org’da SGK kapsamına alınması için kampanya başlatılan Keytruda adlı ilacın fiyatı 24 bin liradan 30 bin liraya  çıkartıldı.

PARAN YOKSA ÖL

AKP’nin devrim diye cilaladığı sağlık politikalarının yoksul halk için tek anlamı var : Paran yoksa öl. Sağlık bakanlığının SGK’nın ödediği ilaçlar listesine almadığı ilaç bir akciğer kanseri hastasının 21 günde bir alması gerekiyor.

Bir asgari ücretlinin maaşının 2040 lira olduğu düşünüldüğünde kansere yakalanan bir yoksula ölmekten başka çare kalmıyor. Yoksul halk, yetersiz ve kötü beslenmeden, zor hayat koşullarından, korkunç çevre kirliliğinden hastalanıyor, hastalandığında ölüyor. Başka bir seçenek yok AKP’nin sağlık sisteminde. On binlerce insan kanser ilacının SGK’nın ödediği ilaçlar listesine alınmasını bekliyor ama AKP’ye ne gam. Nasıl olsa kendileri veya çocukları değil kanser olan, ilaç parası olmadığından ölen.

Yoksul halkın iki seçeneği var: Ya bu düzenin mahkum ettiği hastalığa yakalanıp ölmek. Ya da bu düzeni yıkmak!

Ya bu düzen yoksulları öldürmeye devam edecek ya da yoksullar bu düzeni öldürecek…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.