İkisi Milletvekili 4 Kişi Daha Açlık Grevine Başladı

DTK eşbaşkanı ve HDP Hakkari milletvekili Leyla Güvenin 8 Kasim 2018 de  “Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması” talebiyle başlattığı açlık grevi 121’inci gününde devam ederken; HDP Van milletvekilleri Tayip Temel ve Murat Sarısaç ile A. Halik Kurt ve Yusuf Ataş da açıklama yaparak açlık grevine basladiklarini duyurdular.


HDP Diyarbakir il binasinda bulunan Vedat Aydın Konferans Salonunda gerçeklesen aciklamada Tayip Temel;  “Bu direnişin amacı karanlığı yırtmaktır. Tecridi kırmakla faşizmi yıkacağız. Bugün arkadaşlarımızın katımıyla geç kaldığımız direnişi, açlık grevi direnişini sürdüreceğiz. Arkadaşlarımızın birçoğu kritik durumda. Bu eylem bir mesajdır. 1982 Kemal ve Hayrilerin direnişi ne ise Leyla Güven’in, Nasır Yağız’ın ve tutsakların direnişi o dur. Herkes sorumluğunu yerine getirmelidir. Bu günden sonra bütün kesimlere çağrımız; meydanlarda, sokaklarda bu direniş büyütülmelidir. Direniş bu şekilde büyür, tecrit kırılır, ölümlerin önünü alırız. Direniş başarıya ulaşacaktır. Yaşasın Leyla’nın direnişi, zindan direnişi. Yaşasın direniş” diye konuştu.  

HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ ile, Salih Cansever, Sevican Yaşar   İsmet Yıldız, ve Bilal Özgezer  Salih Tekin de aynı taleple 3 Mart’ta partinin Diyarbakır il binasında açlık grevi eylemi başlatmislardi.  HDP liler Suleyman Soylunun talimatıyla gozaltina alinmişti.

Bir cok hapishanede 331 tutuklu 16 Aralık 2018 den bu yana kadar farklı tarihlerde süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başlamisti. 1 Marttan itibaren aclik grevindekilerin sayisi artarken, dun itibariyle Temel ve Sarisacla birlikte 4 vekil aclik grevine baslamis oldu.


Abdullah Öcalan’a dönük tecrit kaldırılana dek eylemini sürdüreceğini söyleyen Leyla Guvenin 14 kilo kaybettigi, konuşmakta ve yürümekte zorluk cektigi bildiriliyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.