İki Kardeşten İki Direnişçiye Filminin Ön Gösterimi Yarın, 19 Temmuz’da Viyana’da

Birbirine Ömrünü Veren iki kardeş, Uğur ve Yeliz TÜRKMEN’i anlatan “İki Kardeşten İki Direnişçiye” filminin İLK GÖSTERİMİ, 19 Temmuz’da Viyana’da yapılacak.

Filmin Yönetmeni Sevtap TÜRKMEN’in de Katılımıyla Yapılacak olan ilk Gösterim, Viyana Dayanışma Kültür Evi (VİYEV)’de Gerçekleştirilecek.
Yönetmenliğini Uğur ve Yeliz Türkmen’in ablası Sevtap Türkmen’in yaptığı film gösterimi için Viyana’da filme davet çağrısı yapıldı.
Filmin yönetmeni Sevtap Türkmen’in de bizzat katıldığı çalışmalarda, aileler, esnaflar ziyaret edilerek filme çağrı yapıldı. Ziyaretlerde neden bu filmin yapıldığı, Onların hücre hücre direnerek emperyalizmin saldırılarının önünde bedenleriyle barikat oldukları ve direnişlerinin halkımıza bir direniş çağrısı olduğu anlatıldı.
Viyana Dayanışma Kültür Evi (VİYEV) tarafından yapılan açıklamada da “halkımızı, büyük direniş destanının bir kesiti olan bu filmi izlemeye davet ediyoruz” denildi.

Gösterim Tarihi: 19.TEMMUZ.2025

SAAT: 18.00
ADRES: Moosbruggergasse 2/2
1120 VİYANA.

☎️İRTİBAT NO: 0043 676 43 778 45
Film hakkında DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN: www.halksinemasi.com

FİLM: İki Kardeşten İki Direnişçiye 

SÜRE: 2 Saat 8 Dakika.

SENARYO: Tarihimiz ve Şehitlerimiz.

YÖNETMEN: Sevtap TÜRKMEN

ÜRETİM: Dilber GÜNEŞ

YAPIMCI: HALK SİNEMASI

YAPIM YILI: 2025

TÜM HALKIMIZI BU DİRENİŞ DESTANININ BİR KESİTİ OLAN FİLMİMİZİ İZLEMEYE, VİYEV’E DAVET EDİYORUZ!

Sosyal ağlarda paylaşın