İki Halk Kurtuluş Savaşçısı Emrah Yayla ve Pınar Birkoç Anılıyor.

Avrupa(GHA)

6 Şubat günü adaletsizliklerin sarayı olan Çağlayan Adliyesine karşı bir eylem düzenlerken şehit düşen iki Halk Kurtuluş Savaşçısı, Avrupa ve Türkiye’de anılıyor.

İsviçre Basel’de bulunan Boran Kültür Merkezi’nde anıldı.

İki kahraman Halk Kurtuluş Savaşçısı Emrah Yayla ve Pınar Birkoç’un fotoğraflarıyla kızılbayrakların dalgalandığı anma saygı duruşu ile başladı. Anmada daha sonra, Halkın Sesi Radyo emekçisi Hasan Kaya’nın Adalet Savaşçısı Emrah Yayla ve Pınar Birkoç için yazdığı Adalet Savaşçısı şiiri okundu. İki kahraman savaşçı için lokmalar döküldü ve devrim şehitleri üzerine sohbetler edilirken, anmaya yaklaşık 15 kişi katıldı.

Emrah Yayla ve Pınar Birkoç Ölümsüzdür.

11 Şubat Pazar günü Stuttgart’ta iki halk savaşçısı anıldı.

Edinilen bilgilere göre, Kızılbayraklarla donatılmış masa üstünde iki şehidin fotoğraflarının konulduğu öğrenilirken anma ise saygı duruşu ile başladı. Anmada Halk cephesinin konuya ilişkin açıklaması okunduktan sonra “Bize Ölüm Yok” ve “Haklıyız Kazanacağız” marşları hep birlikte söylenerek anma programı bitirildi.

TAYAD’lı Aileler, İki halk kurtuluş savaşçısı Emrah Yayla ve Pınar Birkoç’u andı.

TAYAD’lılar, 11 Şubat’ta yaptıkları anmada şehitlerin anısına ilk olarak helva yaparak dağıtımını yaptı. Ayrıca, şehitler köşesi hazırlanarak Emrah Yayla ve Pınar Birkoç’un fotoğrafları umudun kızıl bayrağının üzerlerine konuldu. Kızıl bayrak üzerine mumlarla Cephe yıldızı yapılarak ‘umudun ateşinin her daim yanacağı’ vurgulandı.

Belçika’nın Liege Şehrinde Halk Kurtuluş Savaşçıları Anıldı

Belçika’nın Liege şehrinde faaliyetlerini sürdüren Halk-Mer’de 11 Şubat Pazar günü halk kurtuluş savaşçıları Pınar Birkoç ve Emrah Yayla anıldı.
Bir dakikalık saygı duruşunun ardında yapılan konuşmada “6 Şubat depreminde katledilen yüzbinlerce insanın katili AKP faşizmidir. Bu depremde yaşanan can kayıplarında bir tek tutuklama yok iken bir twit attığı için, bir paylaşım yaptığı için, bir hak arama eylemine katıldığı için insanlar yıllarca hapishanelere kapatılıyor. Bu adaletsizliği AKP adına halka uygulayan Çağlayan Adalet sarayına iki halk kurtuluş savaşçısı bir eylem gerçekleştirdi. Bu eylem halkın adalete olan özlemidir” dendi.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın