İHSAN CİBELİK’E ÖZGÜRLÜK ÇADIRI, ARTIK DÜSSELDORF’TA!
YÜKSEK EYALET MAHKEMESİ’NİN TAM KARŞISINDA!

Grup Yorum emekçileri, Grup Yorum üyesi İhsan Cibelik’in tutsak tutulduğu Ossendorf Hapishanesi önünde başlattıkları “Adalet Nöbeti”ni, 8 Kasım’da Düsseldorf’a taşıdılar.
Adalet Nöbetçilerinin Özgürlük Çadırı, Düsseldorf’ta, Yüksek Eyalet Mahkemesi’nin tam karşısına kuruldu.

8 Kasım’da yaptıkları açıklamada “İhsan Cibelik İçin ÖZGÜRLÜK NÖBETİMİZİ Düsseldorf Yüksek Eyalet Mahkemesi Önüne Taşıyoruz” diyen Grup Yorum emekçileri, çadırı desteklemeye gelenlerle birlikte 8 Kasım günü çadırı Eyalet Yüksek Mahkemesi’nin karşısına kurdular.

Hava soğuktu. Çadırın demirini tutan elleri demire yapışıyordu. Ama onlar, 129 çatışmasında yeni bir mevzi açmanın coşkusu ve kararlılığıyla ne soğuğu duydular, ne donan ellerine aldırdılar. Süresiz açlık grevi direnişçilerinin de katılımıyla çadırın kurulması tamamlandı.

Grup Yorum emekçileri, çadırın kuruluşunu tamamladıktan sonra yayınladıkları mesajlarında şöyle dediler: “Bugün Düsseldorf da yüksek eyalet mahkemesi önünde 24 saatlik çadırımızı açtık. Gece gündüz, soğuk sıcak demeden burada mahkeme salonlarında yaşanan adaletsizliği teşhir edeceğiz. Süresiz açlık grevi direnişçilerimizi katlettirmeyeceğiz! İhsan Cibelik’i katletmelerine izin vermeyeceğiz!”

OLG ÖNÜNDE PAZARTESİ GÜNÜ MİTİNG YAPILACAK
Düsseldorf’ta açılan ve 7/24 açık kalacak olan çadır, tam olarak OLG’nin yani Düsseldorf Eyület Yüksek Mahkemesi’nin karşısında.
Pazartesi günü, OLG önünde bir de miting yapılacak. Grup Yorum emekçileri ve “Faşist 129 Yasaları Kaldırılsın Komitesi” tarafından mahkeme etrafında mitinge çağrı bildirileri dağıtılıyor.

Sosyal ağlarda paylaşın