İhsan Cibelik ameliyat edildi.

Almanya’da tutuklu devrimci sanatçı, Grup Yorum üyesi İhsan Cibelik ameliyat edildi. 23 aydır tutukluluk koşullarında kanser tedavisi engellenen İhsan Cibelik’in ameliyatının gerçekleştiği bilgisi avukatları tarafından açıklandı.

İhsan Cibelik’in ameliyatı 9 Nisan’da gerçekleşti.

Mayıs 2022’de Özgül Emre, Serkan Küpeli gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Onlardan 1 gün sonra da İhsan Cibelik evinin önünden gözaltına alınarak tutuklanmıştı. İhsan Cibelik tutuklandığı günlerde kanser şüphesi ile biopsi yapılması gerekiyordu ve bunun için randevu alınmıştı. Tutuklanır tutuklanmaz bu durumu hapishane idaresine belirtmesine rağmen İhsan Cibelik’in biopsisi tam 16 ay sonra gerçekleşti.TAM 16 AY SONRA!

Biopsi yapıldıktan sonra kanser tanısı koyuldu. Derhal tedavisi yapılması gerekiyordu. İlerleyen günlerde ameliyat olması gerekliliği ortaya çıktı. Bu hakkı da bir ırkçı nazi artığı doktorun ameliyatı yapmayı red etmesi üzerine uzunca bir süre gecikti. Neticede tam 23 ay sonra İhsan Cibelik’in ameliyatı yapıldı.

“DİRENDİK KAZANDIK. YAŞASIN DİRENİŞ YAŞASIN ZAFER”

Yaşanan tutukluluklara karşı dışarıda başta 3 devrimcinin özgürlüğü ve 129b yasasının kaldırılması İçin 4 kişi tarafından açlık grevi direnişi başlatıldı.

Direnişin ilerleyen günlerinde İhsan Cibelik’in tedavi hakkı da direnişçilerin taleplerine eklendi.

Eda Deniz Haydaroğlu tam 313 gün süren açlık grevinde Ilgın Güler ve Sevil Sevimli de 270’li günlerinde İhsan Cibelik’in ameliyat edilme sözü sonrasında direnişlerine ara verdi. Ancak İleri Lena Açıkgöz direnişe devam etti.

İLERİ LENA AÇIKGÖZ DİRENİŞİ SÜRDÜRDÜ.

Açlık grevi direnişçisi Lena İleni AÇIKGÖZ ise, en başta tedavinin gerçekleşmesi için ve adil yargılanma hakkı için direnişe devam etti.

Başta İhsan Cibelik’in tedavisi için sürdürülen direnişin zaferlerine somut bir zafer daha eklendi.

Zafer ile ilgili açıklama yapan 129ab komitesi konuyla ilgili şunlara değindi;

İLERİ LENA AÇIKGÖZ DİRENMEYE DEVAM ETTİ ÇÜNKÜ;

“-İhsan Cibelik’in tedavisi için mahkemece ne kadar söz verilmiş olsa da başta bu söz tutulmadı, ameliyatı yine aylarca ertelendi.

-Mahkemede hak gaspları devam ediyor, adil bir yargılama söz konusu değildi.

Emperyalizme güven olmayacağını ve o anlamıyla Lena’nın direnişe devam etmesinin ne kadar önemli olduğunu herkes bu süreçte gördü.

23 ay sonra yapılan ameliyat direnişin somut bir kazanımıdır.”

Sosyal ağlarda paylaşın