İHD İstanbul Şubesi: Aytaç’ı Kaybetmeden Devletin Tutumuna Karşı Tutum Almaya Çağırıyoruz

İHD İstanbul Şubesi, Ebru Timtik’in ölüm orucunun 238. Gününde şehit düşmesini devleti yönetenlerin sorumlu olduğunu açıkladı. İHD, “Avukat Aytaç Ünsal’ı da kaybetmeden, iç kamuoyu yanında uluslararası kamuoyunu, hukuk, insan hakları ve demokrasi güçlerini, devletin bu yaklaşımına karşı tutum almaya, çağrıyoruz.” Dedi. Ebru için saat 12.00 de İstanbul Barosu önünde uğurlama töreni gerçekleştirildi.


“Avukat Ebru Timtik’in yaşamını kaybetmesinden devleti yönetenler sorumludur” ifadelerini kullanan dernek, “Adil olmayan bir yargılama sonucunda, hukuki dayanaktan yoksun iddialarla terörle ilişkilendirilerek ağır cezalara çarptırılan Avukat Ebru Timtik’in, adil yargılanma talebi ile 238 gündür sürdürdüğü ölüm orucunda yaşamını kaybetmesinden dolayı büyük üzüntü duymaktayız. İnsanları, temel haklara erişebilmek için canlarını ortaya koymak zorunda bırakan, sonra da karşılarına geçip hücre hücre ölümlerini izleyen bu ceberut zihniyeti kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

HERKESİ DEVLETİN YAKLAŞIMINA TUTUM ALMAYA ÇAĞIRIYORUZ


Açıklamada “Ebru’nun ölümü, devleti yönetenlerin hak ve özgürlüklere yaklaşımını net olarak ortaya koymuştur. Otoriterleşmenin vardığı nokta, devletin halka, topluma olan sorumluluklarını tamamen göz ardı ettiğini göstermektedir. Devleti yönetenlerin, yasa, anayasa ve uluslararası sözleşmelerden kaynaklanan sorumluluklarını dahi bu kadar pervasızca ve yaşam hakkını hiçe sayarak ihlal etmeleri karşısında, Avukat Aytaç Ünsal’ı da kaybetmeden, iç kamuoyu yanında uluslararası kamuoyunu, hukuk, insan hakları ve demokrasi güçlerini, devletin bu yaklaşımına karşı tutum almaya çağırıyoruz” denildi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.