İdil Kültür Merkezi’ne Baskın ve Direniş

İdil Kültür Merkezi, dün, 16 Mayıs 2019 tarihinde, saat 13.30 sıralarında bir kez daha polis tarafından basıldı. Baskına işkenceci, katliamcı TEM Özel Tim ekipleri ve Özel Harekat polisleri katıldı. Grup Yorum, yeni bir konserin hazırlıklarını tüm yoğunluğuyla sürdürürken, AKP iktidarı, bir kez daha Grup Yorum’a saldırdı.
İstanbul Okmeydanı’nda bulunan ve Grup Yorum’un çalışmalarını yürüttüğü İdil Kültür Merkezi, bu baskınla birlikte son iki yıl içinde 9. kez basılmış oldu.

Polis baskını, İdil Kültür Merkezi çalışanları tarafından direnişle, barikatlar kurularak karşılandı. Polisin binaya girmeye çalıştığı sırada, Grup Yorum üyeleri, canlı yayınlarla baskınla ilgili an an bilgi verirlerken, bu baskınların Grup Yorum’u, İdil Kültür Merkezi’ni yıldıramayacağını bir kez daha vurguladılar.
Baskında kapılar kırıldı, buldukları her şeyi talan ettiler. Kitapları, mutfak eşyalarını ortalığa saçtılar. Her baskında olduğu gibi, enstrümanlar parçalandı. Çünkü o enstrümanlar, onların korkusu. O enstrümanlarla çalınan türküler ve marşlar onların korkusu.
Baskın sonucunda İdil Kültür Merkezi talan edilirken, Grup Yorum üyeleri ve İdil Kültür Merkezi çalışanları, işkencelerle gözaltına alındılar.
İdil Kültür Merkezi’nden gözaltına alındığı öğrenilenler şunlar:
Betül Varan
Seher Adıgüzel
Beyhan Gün
Ayhan Gün
Yaprak Öğrenir
Fırat Kaya
Taylan Gültekin
Gözaltına alınanlar, Vatan Caddesi’nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldüler. Şu an hiç şüphe yok ki, işkence altındalar.

Baskına Direniş… Barikatlar Ardında Türküler
Grup Yorum üyeleri ve Kültür Merkezi çalışanları, merkeze baskın düzenleyen işkencecilerin karşısına bir kez daha haklılığın ve meşruluğun gücüyle çıktılar.
Polis karşısında meşruluktan uzak, uzlaşmacı, teslimiyetçi, kendi kurumlarını savunmaktan uzak tutumların tersine, onlar polisi içeri buyur etmediler. Demokratik kurumlarını barikatlarla savundular. Ve barikatlar ardında direniş türkülerini, marşlarını söylediler. Sloganlarıyla teslim olmayacaklarını haykırdılar. Faşizmi kuşatma altındayken teşhir ettiler.
İdil Kültür Merkezi, her baskında, her faşist saldırıda olduğu gibi, bir kez daha bir direnişe tanık oldu.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.