Holokost Anması Sırasında Nazi Provokasyonu

İsveç (GHA)

İskandinavya’da faaliyet gösteren ırkçı faşist Kuzey Direniş Hareketi adlı grup, Holokost kurbanlarını anma etkinliklerine katılanları rahatsız etmek amacıyla provokatif bir girişimde bulundu.

Borås ve Göteborg kentlerinde düzenlenen ve Nazi Almanyası’nın gerçekleştirdiği Yahudi katliamlarını anmak için bir araya gelen topluluk, İsveç’te Kuzey Direniş Hareketi adını taşıyan Nazi yanlısı bir grup tarafından hedef alındı.

Polis, güvenlik amacıyla olay yerinde hazır bulundu.

Alınan bilgilere göre, başlangıçta 10-15 kişilik bir NMR grubu, anma etkinliğinin yapıldığı alana gelerek halkı rahatsız etmeye başladı ve aynı alanda gösteri yapmak istediklerini belirtti. Ancak polis, bu grupların izin almadıklarını belirterek Nazi grubunu alandan uzaklaştırmanın dışında bir şey yapmadı…

Notlar:
Kuzey Direniş Hareketi (NMR) adlı Nazi Grubu, polis kayıtlarına göre yaklaşık 300 ile 400 arasında aktif üyeye sahiptir ve bu üyelerin çoğunun çeşitli suçlara karıştığı bilinmektedir. NMR, İsveç’te bu nazi örgütün eylem yapması için polisin yapabildiği sadece izin zorunluluğu getirmesi. Yani faşist nazi örgüt polisten izin aldığında gösteri veya eylem yapabiliyor.

Holokost Anması, her yıl 27 Ocak’ta yapılır. Holokost, Yahudi Soykırımı anlamına gelir. Adolf Hitler liderliğindeki Nazi Almanyası döneminde, Heinrich Himmler’in liderliğindeki SS güçleri tarafından işgal edilen sınırlar içerisinde yaklaşık 6 milyon Yahudi’nin sistemli bir şekilde öldürüldükleri soykırımın adıdır.

Sosyal ağlarda paylaşın