Hollanda Urk’da Irkçı Linç Saldırısı

Hollanda’da Urk adlı kasabada yaklaşık 100 kişilik ırkçı bir grup Faslı bir ailenin evine saldırdı.

11 Mart Pazartesi akşamı meydana gelen ve ancak basına daha geç yansıtılan saldırıda, ırkçılar, Boukhizzou ailesinin kaldığı evi kuşatarak, eve havai fişek ve taşlarla saldırdılar. Boukhizzou ailesinin evine yapılan saldırıda, anne yaralanarak hastahaneye kaldırıldı.

Saldırganların faşist Özgürlükler Partisi (PVV) taraftarı olduğu, saldırı sırasında da PVV’yi ve liderini öven sloganlar attıkları belirtiliyor.


SALDIRININ BAHANESİ VE GERÇEK NEDENİ

Faşist saldırganlar, Faslı aileden 18 yaşındaki Sufyan’ın Whatsapp grubu üzerinden bir kişinin kız arkadaşına hakaret ettiği ve olayların bunun üzerine büyüdüğünü iddia ettiler.

Asıl neden ise, faşist Özgürlükler Partisi (PVV) lideri Geert Wilders‘in yaptığı bir konuşmada daha açıkça görülüyor. Wilders, “Hollanda’da daha çok mu yoksa az mı Faslı istiyorsunuz?!” diye sormuştu. Faşist partiye göre, Hollanda’daki Faslılar çoktu ve azaltılmalıydı.

Almanya’daki ırkçıların “Türken raus” sloganı, Hollanda ırkçıları tarafından “Faslılar dışarı” haline dönüştürülmüştü.
Şunu da ekleyelim; bu saldırı, Urk’daki ilk ırkçı saldırı değil. Daha önce doe Türkiyelilere yönelik bir saldırı olduğu biliniyor.

SALDIRI SÜRÜYOR POLİS SEYREDİYOR

Saldırganlık salı akşamı da sürdü; saldırganlar kasabasının belli bir bölgesinde toplanarak gövde gösterisi yaptılar. Irkçıların bu gösterisi üzerine diğer kentlerden Faslı aileye destek olmak için gelenler ise, polis tarafından güvenlik sebebiyle kasabaya alınmadı.

Irkçıların toplanmasını engellemeyen Hollanda polisi, Faslı aileyi desteklemek için gelenleri ise “güvenlik sebebiyle” kasabaya almıyor. Güvenliği ihlal eden kim; toplanıp gövde gösterisi yapan ırkçılar mı, dayanışma için gelenler mi?

IRKÇILARIN TEHDİT VİDEOSU

Urk kasabası Belediye Başkanı Pieter van Maaren, yaptığı açıklamada, ailenin güvenliğine yönelik her türlü önlemin alınması için polis ile ellerinden geleni yapacaklarını belirterek “saldırganların ailelerine, çocuklarına sahip çıkmaları yönünde çağrıda” bulundu.

Belediyenin aldığı tüm önlem bu!

Oysa saldırganlar, videodan tehditlerini sürdürüyorlar

GHA- Haberi Hollanda basınından takip etmek için:
https://dutchturks.nl/crowdfunding-voor-slachtoffers-racistische-aanval-urk/

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.