Hollanda Polisi Hem Suçlu, Hem Irkçı…

Avrupa emperyalist ülkelerinin polis teşkilatlarındaki ırkçı uygulamaların, ırkçı gruplaşmaların ve ırkçı tavırların ardı arkası kesilmiyor.

Almanya’dan İngiltere’ye, Avusturya’dan Fransa’ya kadar ırkçılık, resmi kurumların artık olağan politikası haline gelmiş durumdadır.

Son örnek Hollanda’da ortaya çıktı,

Polis, genç bir Türk kızının öldürüldüğü olay sonrasında olayı “Bir Türk daha azaldı!” mesajıyla karşıladı.

Polis Hem SUÇLU, Hem IRKÇI!

Rotterdam Designcollege’de eğitim gören Hümeyra E, 16 Aralık 2018’de okuldan dönerken eski erkek arkadaşı tarafından öldürülmüştü.

Hümeyra E, ÖLDÜRÜLMEDEN ÖNCE rahatsız edildiği için polise şikayette bulunmuş, ancak polis, şikayetleri dikkate almamış ve gereken önlemleri de yerine getirmemişti.

Avrupa ülkelerinde yaşayan tüm yabancılar çok iyi bilir; emperyalist devletledrin polisleri, eğer yabancılar kendilerine “ailevi sorunlar” “ailevi anlaşmazlıklar veya çatışmalar” nedeniyle başvururlarsa, hiç önemsemezler.

Onlar nasıl olsa “yabancı”dır, zaten onlar feodaldir.. Birbirlerini yesinler diye düşünür ve öyle bir tutum izlerler.

Hollanda da da böyle oldu.

Hümeyra’nın ölümünden doğrudan sorumlu oldukları yetmezmiş gibi, bir de ölümünü sevinçle, IRKÇI BİR SEVİNÇLE karşılıyorlar.

“BİR TÜRK DAHA AZALDI”YI SÖYLETEN KAFA YAPISINI NE YAPACAKSINIZ?

Hollanda yerel medyasında çıkan habere göre, Rotterdam teşkilatına bağlı polisler hakkında WhatsApp gruplarında “ırkçı konuşmalar” yaptıkları gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında polislerin, ülkedeki azınlıklara, göçmenlere ve Afrikalılara yönelik ırkçı ve ayrımcı ifadeler kullandıkları tespit edildi.

Rotterdam polis şefi Fred Westerbeke, Hümeyra E’nin ölümü üzerine kullanılan ifadenin kınanması gerektiğini ve “aşağılayıcı” olduğunu söyleyerek, polislerin kınandığını ve haklarında başlatılan soruşturmanın sürdüğünü kaydetti.

Bugüne kadar bu tür soruşturmaların hangisinden

ırkçılığı cezalandıran ve önleyen bir sonuç çıktı acaba?

Bu kafa yapısını değiştirecek politikalar izlenmedikten sonra, göstermelik soruşturmalar hiçbir şeyi değiştirmeyecektir ; bugüne kadar olduğu gibi !

Sosyal ağlarda paylaşın