Hindistan : SEL 959 KÖYDEKİ YOKSULLARI VURDU

Hindistan’da şiddetli yağışlara ve gereken önlemlerin alınmamasına bağlı olarak meydana gelen sel sonucunda ölenlerin sayısı 134’e yükseldi.
Sel, özellikle Hindistan’ın Bihar eyaletinde etkili oldu.
Eyalet yönetimi tarafından yapılan açıklamada, 134 kişinin boğulma, duvar çökmesi, ağaç devrilmesi ve elektrik çarpması sonucu öldükleri belirtildi.
Açıklamaya göre, seller eyaletin 15 bölgesindeki 959 köyü vurdu ve yaklaşık 2 milyon 145 bin kişi sellerden etkilendi. Patna şehrinde ise halen su taşkınlarının sürdüğü, bazı bölgelerde selden zarar gören dükkanların, özel hastanelerin ve bankaların bir haftadır kapalı olduğu aktarıldı.
Uttar Pradeş eyaletinde de yine kısa süre önce aşırı yağışların yol açtığı sel ve kazalarda 111 kişi ölmüştü.

SELDE 4 AYDA 1673 ÖLÜM!


Hindistan’da Haziran ayında başlayan şiddetli muson yağışları sonucunda, o günden bugüne, dört ay içinde Hindistan genelinde 1673 kişi öldü.
Bihar eyaletinde olduğu gibi, ölenlerin hemen tamamının yoksul halk olduğunu bilmek için kahin olmak gerekmiyor.
Yetkililer suçlarını gizlemek için, selin değil, düzenin katlettiğini örtbas etmek için “son 25 yılın en şiddetli yağışları”, “Son 102 yılın en yağışlı Eylül’ü” gibi gerekçelere sığınıyorlar.
Teknoloji artık yağmurların, musonun, fırtınaların, kasırgaların, ne zaman geleceğini saati saatine önceden görülmesini mümkün kılıyor…

Ama önlem alınmıyor. Çünkü önlem pahalı. Çürük çarık evlerde yaşamaya mahkum edilenler için devlet zaten bir kuruş bile harcamak istemiyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.