”Hiçbir evladımızdan vazgeçmedik, Mahir Mete’den de vazgeçmiyoruz”

Beykent Üniversitesi öğrencisi Mahir Mete Kul, Türkiye’den Yunanistan’a Meriç Nehri üzerinden botla geçmeye çalışırken kaybolmuştu.

24 Mart’tan bu yana kayıp olan Kul için, arama çalışmaları devam etmesine rağmen henüz olumlu bir haber alınamadı.

Mahir Mete Kul’un annesi Ünzile Araz; oğlunun akıbetini öğrenmek için Atina’da Exerhia bölgesinde Berkin ve Aleksis Anıtının önünde oturma eylemi başlattı. 

Mahir Mete Kul’un annesi Ünzile Araz, Berkin ve Aleksis anıtı önünde eyleme başladı

Yunanistan tarafında başta annesi Ünzile Araz; Türkiye tarafında ise HHB ( Halkın Hukuk Bürosu) avukatlarının girişimleri ve zorlamalarıyla arama çalışmaları başlatılmıştı. Ancak çalışmaların göstermelik olduğu ve durdurulacağı bilgisi üzerine TAYAD bir açıklama yayınladı.

”Mahir Mete bulunana kadar aramanın devam edilmesini istiyoruz.” denilen açıklamayı yayınlıyoruz:

Mahir Mete Kul’un Sorumlusu Emperyalizm ve Faşizmdir!

Açgözlü emperyalizm ve onun işbirlikçileri en yoksulları dizginsizce sömürüyor, savaşlar çıkartıyor. Halkları,  milliyetleri, inançları, kültürleri, birçok şekillerde böl-parçala yöntemi ile birbirine düşman yapıyor. Halkları vatanlarında aç, işsiz, umutsuz bırakıyor. Emperyalizm, zulmünden kurtuluşun vatanlarında mücadele etmek yerine kendi ülkelerinde köle olmalarının yolunu açıyor, mülteciliğe sürüklüyor.

Yıllardır denizlerde, nehirlerde binlerce kadını, erkeği, çocuğu ile boğuldu. Tekneleri, botları battı, batırıldı. Cesetleri sahillere vurdu. Çocuk, bebek cesetleri halkların vicdanlarını alt-üst etti. Gündem oldu ama ne emperyalizm ve işbirlikçilerinin sömürü, işgalleri, ne de zulmü durdu. Aksine her gün daha fazla artıyor. Mahir Mete Kul gibi faşizme karşı bedel ödeyen gençlerimizi mültecilik yolunda kaybediyoruz.

Zulmü yaratanlar, mültecilik yolunda denizlere, nehirlere düşen, botu batanları yok sayıyor. Bir insanın kurtarılması, bedenine ulaşılması için dahi imkanlarını kullanmıyor. Onlar için Mahir, Meteler önemli değil çünkü. Onlar yalnız sömürülerine bakarlar.  Emperyalistler ve AKP gibi işbirlikçileri mültecinin kellesi başına verecekleri ve alacakları paranın hesabını yaparlar. Göç yolunda hayatını kaybedenler ise önemli değildir. Onun için de Mahir Mete kamuoyu baskısı sonucu göstermelik olarak aranıyor. Bir genç, bir insan Meriç Nehrine düşmüş o zaman o bulunana kadar aranması insan olmanın sorumluluğudur. İnsan olmanın değerlerini, halklar yüzyılların emeği, mücadelesi ile yaratmıştır. Ülkelerde bu değerler üzerinde durur. Onun için Mahir Mete bulunana kadar aranmalıdır. Bu iki ülkenin de sorumluluğudur. Hiçbir evladımızdan vaz geçmedik, Mahir Mete’den de vaz geçmiyoruz. Mahir Mete bulunana kadar aramanın devam edilmesini istiyoruz.

Tayad’lı Aileler

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.