HHB Avukatlarından Tutuklanan Özgür Yılmaz: Faşizme teslim olmadım!

“Siz bizi ceza vererek korkutamazsınız. Halkımız için her türlü bedeli ödemeyi göze aldık. Ben kaçmadım.Faşizme teslim olmamı kimse beklemesin benden. Kadıköy sokaklarında dolaştım.Güvenliğiniz zayıfmış.”

25 Haziran Perşembe akşamı HHB avukatları olan Özgür Yılmaz ve Süleyman Gökten hukuksuz bir şekilde gözaltına alındı. Kendilerine verilen cezaları reddederek tarihte birçok hukukçunun yaptığı gibi verilen bu mahkeme kararını tanımadılar ve aranır duruma düştüler. Verilen bu hukuksuz karara karşı arkadaşları Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal hücre hücre eriyerek direniyorlar. Süleyman Gökten ile Özgür Yılmaz da kendilerine yapılan adaletsizliği kabul etmeyerek teslim olmadılar.

Halkın Hukuk Bürosu (HHB) avukatları Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal adalet için yüzlerce gündür hücre hücre eriyor. Daha önce de iftiralarının yalan olduğu ortaya çıkmış olan bir itirafçının ifadeleri ile aldıkları 159 yıl cezaya ve tüm adaletsizliklere karşı bedenlerini açlığa yatıran halkın avukatları artık kritik denebilecek aşamayı dahi geçtiler.

Av. Özgür Yılmaz 37. Ağır Ceza mahkemesi tarafından tutuklandığı ifadelerde şunları söyledi: “Siz bizi ceza vererek korkutamazsınız. Halkımız için her türlü bedeli ödemeyi göze aldık. Ben kaçmadım.Faşizme teslim olmamı kimse beklemesin benden. Kadıköy sokaklarında dolaştım.Güvenliğiniz zayıfmış.”

AKP iktidarı direniş karşısında çaresizlikten HHB’ ye saldırmaya devam ediyor. Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın direnişi AKP iktidarını daha da saldırganlaştırıyor ve aynı zamanda ne kadar aciz olduklarını gösteriyor.

HHB Avukatları Özgür Yılmaz ve Süleyman Gökten’ in tutuklanmasıyla ilgili Halkın Hukuk Bürosu’ nun yaptığı açıklama :

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.