HFG’de seminer: “O çöplüklerden çiçekler yaratacağız”

‘O çöplüklerden çiçekler yaratacağız, en dibe itilenler düzene en çok öfkesi olanlardır’

22 Mayıs Cumartesi günü Yunanistan’ın Atina şehrinde uyuşturucuya karşı Hasan Ferit Gedik uyuşturucuya karşı mücadele merkezi emekçileri tarafından bir seminer düzenlendi.

Seminer “Emperyalizmin Halkları Teslim Alma Aracı Uyuşturucu” başlığıyla başladı. Emperyalizmin 2000’ler sonrası geliştirdiği bu politikaya karşı geliştirilen politika “HFG”ler oldu.

Seminerde ‘Biz ne istiyoruz, neyi amaçlıyoruz, hedefimiz nedir ve bunu nasıl yapacağız’ soruları yanıtlandı.  

Uyuşturucuya karşı mücadele sadece devrimci yöntemlerle verilebilir dendi. Uyuşturucuyla ancak örgütlenmiş halk mücadele edebileceğine ve uyuşturucu sorununu yaratanlar değil, halkın çözebileceğine vurgu yapıld.

Seminerde şu vurgular dikkat çekti:  O çöplüklerden çiçekler yaratacağız, en dibe itilenler düzene en çok öfkesi olanlardır. Onlar bu düzeni en iyi tanıyanlar. Bu bataklıktan kurtulduklarında o çürümüş düzene karşı da en güçlü mücadele edecek olanlar onlardır.

Artık düşman uzakta değil, sokağımızda kapımıza dayandı. En yakınlarımızın çocukları çığlık atıyor, biz artık istesek de buna sessiz kalamazdık. Çünkü yan odada o çocuklar kapının önünde o çocuklar. Baktığımız her yerde onlar var. Biz oturup beklemedik, çünkü biliyorduk ki ancak biz yapabiliriz. Ancak devrimci yöntem ile mücadele edilebilir.

Sorunun kaynağı emperyalizm. Somutta kişinin sorunlarınında ana halkasını yakalayıp koşullarını değiştirip tersine dönüştürüyoruz. Ortamlarını devrimcileştiriyoruz. Nihayetinde biz milyonlarca bağımlıyı kurtaramayız ama nasıl kurtulabileceğini öğretebiliriz. Biz yapıyorsak halk da yapabilir, çünkü acıyı çekenler onlar… merhemde olacak yine onlar. Halkımız öğrenebilir.  Bu mücadelenin içinde ancak halk olursa başarılı olunabilir. Biz kendimize güveniyoruz, biz halkımıza güveniyoruz, biz yöntemlerimizin doğruluğuna inanıyoruz bu 400’lerle kanıtlanmıştır.

 Emperyalizm ve Uyuşturucu Bağımlılığı konusundan sonra Türkiye’de eskiden Hasan Ferit Gedik Uyuşturucu ile Savaş ve Kurtuluş Merkezinde tedavi gören bir bağımlının annesi ile canlı bağlantı gerçekleştirildi.

Ayşe abla çocuğunun nasıl başladığını, düzenin ilaçlarla nasıl para tuzağı kurduğunu anlattı.

‘Sokakta madde satarak kendilerine bağlıyorlar, sonra da soyarak da seni bağlıyorlar kendilerine’ dedi.

Her türlü yolu denediğini çocuğunun çoğu zaman ölmesini istediğini hatta torbacılara para vereyim size ona satmayın dediğini. Dövdüğünü’ bağladığını, yani bırakması için canı yana yana her yolu denediğini anlattı.

HFG’nin nasıl bir umut yaşattığını anlattı. ‘HFG kale kola çevrildikten sonra çocuklarının nasıl tekrar bataklığa saplandığını artık çocuğunun çok daha kötü olduğunu başkalarına zarar vermesinden korktuğunu bir anne evladının ölmesini ister mi ben istedim’ diyerek devam etti Ayşe teyze.

Yine ardından HFG’de 400 kişinin nasıl tedavi edildiği anlatıldı.

Son olarak Uyuşturucunun bilimsel olarak beyindeki tahribatlarına değinilerek Yunanistan’daki HFG’nin hedefleri anlatıldı.

Uyuşturucuya karşı savaşa ve bununla birlikte Yunanistan’da açılacak HFG’yi sahiplenme çağrılarında bulunarak seminer sonlandı

Sosyal ağlarda paylaşın