HES Katliamı

HES’ler ile doğayı katlettiler, katletmeye devam ediyorlar.

HES’leri yaparken halkın can güvenliğini değil tekellerin daha fazla kâr etmesi için çırpınıyorlar.

Halka rağmen,  zor kullanarak yaptıkları HES’lerin doğayı katlettiği yetmedi insanlarımızın da canını aldı.

Olay, saat 14.00 sıralarında Araklı ilçesi Yeşilyurt Mahallesi’nde meydana geldi. Bölgede şiddetli yağış sonrası bir hidroelektrik santralinin (HES) borusu patladı.

HES’in borusunun patlaması sonucu şu an itibari ile 6 insanımız hayatını kaybetti. Hala bir çok insanımız kayıp.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi… yani devletin felaket (katliam) ile ilgili bilgi vermek dışında yaptığı bir şey yok.  Yaptıkları açıklamalar devletin sorumluluğunu gizlemek amacı dışında bir amacı yok. Tüm katliamlarda olduğu gibi devletin yani kendilerinin sorumluluğunu gizlemek için tüm olanaklarını seferber ederler.
Bölgede sel ve heyelana hidroelektrik santrali (HES) barajının neden olduğu yönünde iddialara ilişkin de konuşan Vali Ustaoğlu, “Öyle bir olay söz konusu değil. AFAD ekiplerimiz, tüm arama kurtarma ekiplerimiz Jandarma Genel Komutanlığı’ndan yine 30 tane JAK Timimiz şuan gelmek üzere. Yine civar illerimizden AFAD ekiplerimiz olay yerinde. Yoğun bir şekilde vatandaşlarımızın yaralarının sarılması için tüm ekiplerimiz seferber durumdadır” diyerek iddialara cevap vermeyerek geçiştirmeye çalıştı. Yaşananların sebebini açıklamak yerine arama kurtarma çalışmalarına verdikleri önemi anlattı. Ama o da yalan. 6 insanımız hayatını kaybetti bile. Ve kim bilir daha kaç insanımız hayatını kaybedecek.


Tüm devlet yetkilileri yaşanan katliamı gizlemeye çalışsa da halk kimin sorumlu olduğunu çok iyi görüyor.  Afette kaybolan insanları bile bulmaktan aciz devlet tüm imkanlarını ülkeyi soymaktan başka bir şey  bilmeyen doymazlar sürüsü AKP iktidarının saltanatı için kullanıyor. Bölgeye arama kurtarma için yolladığı bir kaç araç ile boşuna övünüyor AKP’li vali.  Belli ki kaybettiğimiz 6 can AKP’li vali için az bir rakam geliyor.


Umut ediyoruz can kayıpları çoğalmaz. Her bir can kaybı halkın yüreğinde yaralar açarken AKP’nin halka karşı işlediği suç dosyasını kabartıyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.