Helin Bölek’in Durumu Ağırlaşıyor!

Grup yorum üyesi Helin Bölek ölüm orucunun 257. Gününde. Grup Yorum’ un taleplerinin karşılanması için ölüm orucu direnişi yapan Helin Bölek’in bugünkü muayenesinden Okmeydanı Halk Sağlık Kabini’ nin Twitter hesabından paylaştıkları:

     “Grup Yorum üyesi Helin Bölek’i ölüm orucunun 255. gününde (01.03.2020) halkın sağlıkçıları olarak muayene etmek için Direniş Evi’ne gittik fakat, Helin artık kimseyi görmek istemiyor, konuşabilecek durumda değil, ayağa kalkamıyor, çok ciddi acı çekiyor, acıdan kıvranıyor.

Bakışlar canlı değil, göz teması kurmadı kooperasyon(karşılıklı iletişim) bozulmuş, ağrılarında artma var, dokundurtmuyor, konuşmakta zorlanıyor nefes darlığı oluyor, fısıltıyla konuşabiliyor, yardımlı hareket sırasında kıvrandığı belirtildi. Muayene olmak istemedi. Ayaklardaki ödem devam ediyor Sıvı alımı 1-1,5 litre civarı Vücut Sıcaklığı 37,0°C Nabız 102 SpO2 %96

     Günler çok ilerledi, kendini zorluyor Durumu ağırlaşıyor. Her geçen saniye ömründen gidiyor Kamuoyunun bilgisine ve ilgisine sunulur.”

     En doğal hakları olan “konser yasaklarının kaldırılması, üyelerinin gri listeden çıkarılması, kültür merkezlerinin basılmaması ve tutuklu Grup Yorum üyelerinin serbest bırakılması” için bedenlerini açlığa yatırmasının 257. Günü bugün. İbrahim Gökçek ise aynı taleplerle 260 gündür direniyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.