HDP’ye saldırı düzenleyen faşist serbest bırakıldı

HDP’ye silahlı ve bıçaklı saldırıda bulunan Muhammed Eren Sütçü, çıkartıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

AKP faşizmi halkın her kesimine saldırıp sindirmeye çalışıyor.

Geçtiğimiz günlerde, Deniz Poyraz’ı katleden AKP beslemesi  faşist kontrgerillanın yargılandığı gün İstanbul’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bahçelievler İlçe Örgütü binasına bıçaklı ve silahlı saldırı gerçekleşti.

Faşist Muhammed Eren Sütçü gündüz vakti partiye girerek kendisine çay ikram eden parti çalışanına bıçak çekti. Bu esnada partililer tarafından yapılan müdahale sayesinde saldırı büyük bir şans eseri can kaybı olmadı.

Enterne edildikten sonra polise teslim edilen saldırgan çıkarıldığı mahkemede serbest bırakıldı.

Bu karar, yapılan saldırının aslında direk AKP tarafından örgütlendiğini belgelemiş oluyor. Bir twiti retiwitlediği için aylarca hapis cezası aldığı, kendisi ifade vermeye gelmesine rağmen kaçma ihtimali gerekçesi ile delilsiz ispatsız bir şekilde yıllardır tutuklu bulunan binlerin olduğu ülkemizde böylesine ciddi bir saldırıyı gerçekleştiren bir saldırganın serbest bırakılmasının tek anlamı vardır : Bana muhalefet olan, bana karşı olana bu saldırıların devamı gelecek !

Bahçelievler'de HDP binasına saldırıyı protesto edenler gözaltına alındı -  Evrensel

Saldırıyı yapana hiç bir ceza vermeyen AKP faşizmi saldırıyı protesto etmek isteyen HDP’lilere saldırmış, işkence ile gözaltına almıştı.

HDP’DEN TEPKİ

HDP Bahçelievler İlçe Örgütü, kararın ardından “Partimize saldıran saldırgan çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı! Cezasızlık politikasıyla partimize yönelik saldırıları teşvik eden siyasi iktidar, olası tüm saldırıların sorumlusu ve tetikleyicisidir” açıklaması yaptı.

Sosyal ağlarda paylaşın