HDP’lilere Gözaltı ve Tutuklama Terörü

Son haftalarda AKP iktidarı HDP’li belediye eşbaşkanlarına ve partililere baskılarını arttırdı. Gözaltı ve tutuklamalara karşı HDP bir açıklama yaptı. Açıklamada

Birçok il ve ilçede parti binalarına, partililerin evlerine yapılan baskınlar ile insanları gece yarılarında evlerinden gözaltına alınmasına karşı yapılan açıklamada: “Hukuku, adaleti ve insan haklarını her gün ayaklar altına alıp çiğneyen AKP-MHP ittifakı, başarısızlığını HDP’ye saldırarak gizlemeye çalışıyor” dendi.

En son Mardin, Şırnak ve İzmir’de olmak üzere  3 ilde yapılan baskınlarda 21 kişi gözaltına alındı. Mardin’in Kızıltepe, Nusaybin ve Savur ilçelerinde dün sabah saatlerinde çok sayıda eve TEM Şube polisleri tarafından baskın düzenledi. Evlerde arama yapan polisler, çok sayıda kişiyi de gözaltına aldı. Savur’da da HDP Üyesi Hatip Öncü ile babası Ferhat Öncü, Kızıltepe’de HDP üyeleri Hamza Ağırman, Abdulkadir Tatı ve Faysal Taş  gözaltına alındı. Nusaybin’de ise belediye meclisi üyesi Zeynep Sevlüş ile HDP üyesi Erhan Mutlu’nun gözaltına alındığı öğrenildi. Şırnak ile İdil ilçesinde de evleri basılarak, aralarında İdil Belediyesi Meclis üyesi Mehmet Eraslan’ın olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Cizre’de de yapılan ev baskınında HDP İlçe Eşbaşkanı Güler Tunç gözaltına alındı.  İzmir’de de yapılan ev baskınlarında, aralarında HDP Narlıdere ilçe eşbaşkanı Mehmet Gül’ün de bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.

AKP faşizmi kendinden olmayan herkesimi susturmak sindirmek istiyor. Kendisine boyun eğmeyen kim olursa olsun saldırıyor, her türlü terörü uyguluyor. Yasalara göre kurulmuş, yasal bir partinin üyeleri, günün her hangi bir saatinde bir tebliğat ile getirilebilecek insanlara suçlu muamelesi yapıp, terör estiriyor. Bunları da karmaskeleri ile, ağır makineli silahlar ile yaparak çok büyük terör operasyonu gibi göstermeye çalışıyor.

12 bin Kişi Gözaltında, 6 Binden Fazla Tutuklu

Konu ile ilgili HDP’nin yaptığı açıklamada şöyle dendi:

“2015’ten bugüne kadar aralarında milletvekilleri, belediye eşbaşkanları, parti yöneticileri, üyeleri ve destekçileri olmak üzere en az 12 bin kişi gözaltına alınmıştır. Şu anda 6 binden fazla tutuklu vardır. Bu siyasi operasyonlar, insan hak ve özgürlüklerine tehlikeli ölçüde zarar vermektedir. Eğer gözaltılar HDP’den kurtulmak için etkin bir yöntem olsaydı, halk son dört seçimde HDP’nin arkasında böyle güçlü durmaz ve iradesine sahip çıkmazdı. Hukuku, adaleti ve insan haklarını her gün ayaklar altına alıp çiğneyen AKP-MHP ittifakı, başarısızlığını HDP’ye saldırarak gizlemeye çalışmaktan vazgeçmelidir” dedi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.