HDP’li Vekillerden Mecliste Yürüyüş – ”Eşit infaz haktır, engellenemez”

HDP Milletvekilleri, TBMM Bahçesinde yürüyüş yaparak, AKP faşizminin Korona nedeniyle çıkarmak istediği İnfaz Düzenlemesi’ni protesto ettiler.

Hapishanedeki gazeteci, yazar ve siyasetçilerin fotoğraflarıyla yürüyüş yaptılar.

AKP ve MHP’nin hazırladığı infaz düzenlemesine tepki gösteren, infazda eşitlik talebi için yürüyen vekiller, “İnfazda eşitlik istiyoruz”, “Ölüme değil yaşama yasa”, “Eşit infaz haktır, engellenemez”, “Kadına gerçek koruma” sloganları attı. Kadın vekiller eylem sırasında zılgıt çekti.

Yürüyüş öncesi yapılan basın açıklamasında:

“Evde kal” derken “cezaevinde kal” sloganını asla kabul edemeyeceklerini ifade eden HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş şöyle konuştu:

Rehine politikası toplu katliamlara imza atmak anlamındadır

Milyonlarca insan her an bir ölüm haberiyle karşılaşabilir

“‘Hayat eve sığar’ derken ‘hayat cezaevine sığmaz’ diyoruz.’ Çünkü cezaevlerinde 50-60 kişi aynı koğuşta ve hiçbir tedbir olmadan bir arada yaşamaya mecbur durumda. ‘Hayat cezaevine sığmaz’ ve hukukun üstünlüğü herkes için uygulanmalıdır. Düşman hukuk değil insancıl hukuk istiyoruz. İnsancıl hukuk herkes için eşit muamele yapılmasını emreder.”

Bu durumu “rehine politikası” olarak değerlendiren Beştaş, “Bugün dünya büyük bir felaketle karşı karşıyayken; afet, salgın, mücbir sebep varken, bu rehine politikasına devam etmek toplu katliamlara imza atmak anlamına gelecektir.” diye konuştu. Cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin iki şekilde “rehine” olduklarını belirten Beştaş, “Bir AKP siyasetinin rehineleri durumundalar bir de COVID-19’un rehineleri durumundalar. İkisine karşı da bu haksızlığı, hukuksuzluğu asla kabul edemeyiz.”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.