HDP ve Kadın örgütlerinden çok sayıda gözaltı


AKP halka saldırmaya devam ediyor. Özellikle halkın örgütlü kesimini hedef tahtasına koyan iktidar olanca keyfiliği kurumlara, parti binalarına saldırıp insanları işkence ile gözaltına alıyor.

Diyarbakır ve Antep’te bu sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Diyarbakır’daki operasyonun odağında kadınlar varken, Antep’te de çok sayıda HDP ve DBP’li gözaltına alındı.

Gece saatlerinde evlere yapılan baskınlarda gözaltına alınan insanların tamamı polis çağrı pusulası ile karakola gelebilecek insanlar. Ancak AKP iktidarı büyük operasyon havası vermek ve terör demagojisi yapmak için insanların evlerini gece yarısı taciz ederek gözaltı yapıyor.

Kendisinden olmayan herkese her türlü keyfiliği yapan, yasa hukuk tanımayan AKP’nin güçlü veya cılız hiç bir muhalefete tahammülü yok.

Evlere yapılan tacizlerde, aralarında Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu Sözcüsü ve Jinnews editörü Ayşe Güney, Özgür Kadın Hareketi (TJA) Sözcüsü Ayşe Gökkan, Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) Eşbaşkanı Elif Haran, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) üyesi Rabia Ataş, Bağlar Belediyesi Meclis Üyesi Panayır Çelik, Bağlar Belediyesi Meclis Üyesi Halime Bayram, HDP Yenişehir eski İlçe Eşbaşkanı Demet Özkaran, Zekiye Güler, Figen Ekti, Rabia Ateş, Ronda Bat, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi Yöneticisi Rozerin Çatak, Emine Kaya, Dilan Yakut, Yenişehir Belediyesi Meclis üyeleri Gülşen Güneş’in de bulunduğu çok sayıda kadın gözaltına alındı.

Gaziantep’te 33 gözaltı.

Antep’te ise bu sabah çoğunluğu HDP ve DBP’li yönetici ve üyelerin adreslerine yönelik polis baskınları yapıldı. Antep Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında yapılan operasyonda aralarında HDP Antep İl Eşbaşkanı Musa Aydın ile merkez Şahinbey ve Şehitkamil ilçe başkanları ile 2 mahalle muhtarı ve 1 avukatın da bulunduğu toplam 33 kişi gözaltına alındı.

Baskınlar sırasında bazı evlerin kapıları koçbaşı ile kırıldı. Gözaltına alınan isimler İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.