HDP İzmir İl Başkanlığına Faşist Saldırı : 1 Kişi Katledildi !

HDP İzmir il binasına saldırı: Parti üyesi Deniz Poyraz öldürüldü

HDP İzmir İl Başkanlığı binasına silahlı bir kişi tarafından saldırı düzenlendi. Bir kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı gerçekleştiren Onur Gencer isimli kişi gözaltına alındı. HDP’den yapılan açıklamada, Deniz Poyraz isimli parti çalışanının hayatını kaybettiği belirtildi.

AKP valisinin yaptığı açıklamada saldırıyı istifa eden bir sağlık çalışanının düzenlediğini bildirdi. Ancak  saldırıyı gerçekleştiren katilin sosyal medya hesabında Suriye’de bulunduğu, elinde ağır makineli silahla pozlar verdiği görülüyor. Valiliğin saldırıyı yapanı sağlık çalışanı gibi sunması asıl sorumlunun kim olduğunu gösteriyor.

Bir 2 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

AKP faşizmi, iktidara muhalefet eden her kesime terör estiriyor. Benzer saldırılarda bizzat faşist şef Erdoğan tarafından “Daha neler olacak, neler. Bunlar iyi günler” demişti.

İzmir HDP parti başkanlığı binasının önünde sürekli konuşlandırılan polise rağmen faşist katiller ellerini kollarını sallayarak içeri giriyor ve içerde bulunan bir genç kızı öldürüyor.  

Tabii ki bu ve benzer saldırıların siyasi sorumluluğu AKP faşizmine aittir. AKP’li olmayan her kesimi düşman göstererek, yarattığı havanın sonucu da denebilir. Ancak içinden geçtiğimiz süreçte AKP faşizmi bu saldırıları bizzat örgütlüyor. Silahlandırdığı katilleri halkın üzerine salarak korku hakim kılmaya çalışıyor. Ne bu saldırı ne de bundan önceki saldırılar münferit değildir. Bilakis AKP tarafından örgütlenen saldırılardır.

AKP’nin yönetememe krizinin en temel sebebi halka karşı işlediği suçlardır. O kadar çok ki suçları kendi yasalarını bile işletseler mahkum olacaklarını bildiklerinden yönetmek için tek yola başvuruyorlar : TERÖR’e.

 AKP faşizmi, mafyadır. Eli kanlı faşist terör örgütüdür. Tek faaliyetleri ülkeyi talan etmek olan AKP iktidarının iktidarda kalmak için yapamayacağı hiç bir alçaklık yoktur. Halk güçleri böylesi saldırıların çoğalacağını görmelidir. Ve kendi önlemini almalıdır. AKP’nin polislerinin halk güçlerini korumayacağını bilmeli kendi göbeğini kendi kesmelidir.

Sosyal ağlarda paylaşın