Hasta Tutsak Eren Odabaş Tahliye Edildi

İstanbul (GHA)

Çağlayan adliyesine yapılan saldırı sonrasında faşist AKP polisi tararafından düzenlenen operasyonlar kapsamında gözaltına alınan Eren Odabaş tahliye edildi

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, PSAKD Gazi Şehitleri Cemevi Yöneticisi ve hasta tutuklu Eren Odabaş’ın tahliyesine karar verildi. PSAKD Gazi Şehitleri Cemevi Yöneticisi hasta tutuklu Eren Odabaş’ın duruşması, Marmara 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunduğu sırada İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Eren Odabaş’ın eşi ve ailesi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Karakaya, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Milletvekili Celal Fırat, Gazi Şehitleri Cemevi Başkanı Ferhat Aktaş duruşmada hazır bulundu.

“BEN TEDAVİ OLMAK İSTİYORUM, ÖLMEK İSTEMİYORUM”

Hasta tutsak Eren Odabaş, mahkeme savunmasında, “Ben herhangi bir örgütün üyesi değilim. Ben kanser hastasıyım, sigortalı çalışıyorum ama kendimi anlatamadım. 3 buçuk 4 aydır buradayım. 6 Şubat 2024 tarihinde Çağlayan Adliyesi önünde bir olay yaşanmış ve tutuklandım. Savcı tutuklandıktan sonra hukuki ve fiili bir bağlantım olmadığını söyledi. Benim tahliye olmam gerekiyordu ama tahliye olmadım. 6 yıl boyunca dışarda gezdiğim bir dosyada tutuklu olduğum bir dosyaya dönüştü. Ben tutuklanmadan 15 gün önce aynı savcılık tarafından ‘kovuşturmaya yer yok’ kararı verilmiş. 15 gün içerisinde ne değişti de ben örgüt üyesi oldum? Ben 2018 yılından beri kanser tedavisi görüyorum. Ben tedavi olmak istiyorum ölmek istemiyorum. Ben sakat kalmak istemiyorum. Uzvumun kesilme ihtimali var. 107 gün olmuş ben hala tedavi olamadım.” şeklinde konuştu.
GHA

Sosyal ağlarda paylaşın