Hapishanelerden tabutlar çıkmaya devam ediyor

Mehmet Hanefi Bilgin, tahliyesine 5 ay kala koğuşunda yaşamını yitirmiş  halde bulundu

Ailesi tahliye beklerken ölüm haberini aldı.

Bolu F Tipi’nde 30 yıldır tutuklu bulunan 58 yaşındaki Mehmet Hanefi Bilgin, koğuşunda yaşamını yitirmiş halde bulundu.

Tutsağın ailesine “yine” kalp krizi geçirdiği söylendi.

Tutsağın kalp krizi geçirdiği doğru kabul edilse bile, yaşanan ölümün sorumlusu AKP faşizmidir. Hapishane idaresinden Adalet Bakanlığı’na, Erdoğan’a kadar tüm kurumlar yaşanan katliamdan sorumludur. Bugün ülkemizde tecritin, tutsaklara verilen gıdanın, işkencenin, adaletsizliklerin yarattığı hastalıklardan hapishanelerden her yıl yüzlerce tabut çıkıyor. Bu koşulların iyileştirilmesi bir yana, her gün yeni işkence metodları ile hapishaneler işkencehanelere dönüştürülmüş durumda.

Mehmet Hanefi Bilgin ağabeyi Veysel Bilgin, kardeşinin 5 ay sonra tahliye edileceğini, tahliyesi için hazırlıklar yaptıklarını ve tahliyesine kadar geçecek süreç için de bir ilçe cezaevine nakledilmesi için dilekçe verdiklerini ancak bu talebin reddedildiğini söyledi.

Mehmet Hanefi Bilgin bundan bir kaç hafta önce telefonda annesi ile konuştuğunda, sağlık durumunda özel olarak bir sorun olmadığını dile getiren aile ölüm sebebini otopsi sonucunda öğrenmeyi umuyor.

Mehmet Hanefi Bilgin’in tahliyesine kısa bir süre önce kalp krizi geçirip ölmesi akla yine tahliyesi beklenen Garibe Gezer’in intihar haberini hatırlattı. Garibe Gezer için de tek kişilik hücrede intihar etmesinin çok mümkün olmadığı süngerli bir odada, intihar ettiği duyurulmuştu.

Sosyal ağlarda paylaşın