Hamas Lideri Haniye İran Ziyaretinde İsrail Tarafından Katledildi

Ortadoğu(GHA)
Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan’ın yemin töreni için bulunduğu Tahran’da kaldığı konuta düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybetti. İran Devrim Muhafızları, Haniye ve bir korumasının saldırıda katledildiğini belirtti.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan’ın yemin töreni için bulunduğu Tahran’da suikasta uğrayarak katledildi. İran Devrim Muhafızları ordusundan yapılan açıklamada, “Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ve korumalarından biri, Tahran’da kaldıkları konuta düzenlenen saldırı sonucu şehit oldu” ifadeleri kullanıldı.

Hamas: Hesap Soracağız

Hamas lideri İsmail Haniye’nin İran’da İsrail tarafından katledilmesinin ardından Hamas’tan ilk resmi açıklama geldi. İran resmi haber ajansı IRNA’nın aktardığına göre, Hamas Hareketi’nin Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk, Haniye’ye yönelik suikastın “korkakça bir eylem” olduğunu belirtti ve bu saldırının cezasız kalmayacağını ifade etti. Hamas yetkilisi Sami Ebu Zuhri, suikasti Hamas’ın iradesini kırmaya yönelik ciddi bir tırmanış olarak değerlendirdi ve Hamas’ın mücadeleye devam edeceğini vurguladı.
Ebu Zuhri, “Hamas bir kavram ve kurumdur, insanlar değildir. Fedakarlıklar ne olursa olsun bu yolda devam edeceğiz,” diyerek zafer konusunda kararlı olduklarını belirtti.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın