HALKIN TUTSAK DOKTORU BARIŞ KAYA’DAN HALKIMIZA MEKTUP VAR:

“9 EYLÜL 2025 TARİHİNDE, SAAT 10.50’DE İSTANBUL 28. AĞIR CEZA MAHKEMESİ’NDE GÖRÜLECEK OLAN, MESLEKİ FAALİYETLERİMİZİN YARGILANMAK İSTENDİĞİ DURUŞMAYA TÜM HALKIMIZI DAVET EDİYORUM.”

Halkın sağlık hakları için mücadele eden ve bu nedenle mesleğinden ihraç edilen; faşizmin yasalarını tanımayıp direndiği için komplolarla tutuklanan Halkın Doktoru Barış Kaya’dan halkımıza mektup var.
Kaya Mektubunda şöyle diyor:
“Mesleğimizin yargılanmasına izin vermeyin. Parasız sağlık hakkımızın militan savunucusu olun. Kenetlenelim ve faşizmi yenelim!”
Barış Kaya’nın mektubunun tam metnini aşağıda yayınlıyoruz:


Değerli halkımıza, sağlık emekçilerine, aydınlara ve basın emekçilerine; Sizlere Marmara 2 No’lu L Tipi Hapishanesi’nden sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Mücadelemizin coşkusuyla hepinize sıkıca sarılıyorum.
Sizin bir doktorunuz ve aynı zamanda kardeşiniz, oğlunuz, yeğeniniz ve de yoldaşınız olarak sizlere bir meramım olacak:
Ben ve hemşire arkadaşım Seda Kaya, tam 5 aydır tutsağız. Emek mücadelemiz engellenmek istendi, sesimizin sizlere ulaşmasını istemediler. Bizi susturmak için tutukladılar. Fakat bizler, faşizmin hiçbir saldırısını kabullenmedik, hiçbir saldırısına boyun eğmedik. Başımız daima dik, halkımız için doğru olan neyse bunları söyledik ve yaptık, söylemeye ve de yapmaya da devam edeceğiz.
Bugün, Halkın Doktorları ve Hemşireleri olarak, yürüttüğümüz mesleki faaliyetlerimiz nedeniyle yargılanıyoruz, cezalandırılmak isteniyoruz.

  • Kapitalizmin sağlık sistemini ticari kâr mekanizmasına dönüştürdüğü, hastaların müşteri olarak görüldüğü koşullarda bizler halkımızı parasız sağlık hakkını savunarak, parasız sağlık mücadelesi yürüttük.
  • Halkımızın evlerine misafir olduk, parasız sağlık taramaları yaptık,
  • hastalıklarının tedavisi için kendi ellerimizle ilaç yapıp ücretsiz dağıttık,
  • halkımızın sağlığının korunması için yüz maskesi dikip ücretsiz dağıttık,
  • deprem dayanışmaları örgütledik,
  • ilk yardım eğitimleri verdik, bilgilendirme seminerleri düzenledik.
    Şimdi bunlar ‘suçmuş’ gibi gösterilmek isteniyor. Ne yapmalıydık? Halkımızın katledilmesine seyirci mi kalalım!

Sağlıktaki ticarileşmeye, kapitalist sömürüye ve halkımızın katledilmesine seyirci kalmayacağız. Mesleğimizi onurumuzla, etik değerlere bağlı kalarak, halkımız için yapmaya devam edeceğiz.
Sizler de bu katliam düzenine sessiz kalmayın. Mesleğimizin yargılanmasına izin vermeyin. Parasız sağlık hakkımızın militan savunucusu olun.
Mesleğimizi yargıladıkları, parasız sağlık mücadelesine saldırı aracı olarak kullanılan hukuk dışı yargılamacezalandırma girişimlerine karşı, kendi geleceğimiz için, sağlıklı yarınlarımız için dayanışmayı büyütmeliyiz.

9 Eylül 2025 tarihinde, saat 10.50’de İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan, mesleki faaliyetlerimizin yargılanmak istendiği duruşmaya tüm halkımızı davet ediyorum.
Parasız Sağlık Haktır Satılamaz! Kahrolsun Faşizm Yaşasın Mücadelemiz!

Dr. Barış Kaya

Sosyal ağlarda paylaşın