Halkın Sağlıkçıları, Antakya halkı için adalet talep etti!

Antakya (GHA)

6 Şubat depreminde kaybettiğimiz on binlerce canımız için adalet talep eden Halkın Sağlıkçıları, faşizmin katliama dönüştürdüğü ve on binlerce canımızı-halkımızı yitirdiğimiz 6 Şubat Depremi’nin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen yıkımların devam ettiğini belirtti.

Halkın Sağlıkçıları’nın yaptığı açıklamada, “Katliamın yıldönümü anmaları vesilesiyle, Halkın Sağlıkçıları olarak, yıkım ve ölümlerin en çok olduğu Antakya’da halkla birlikteyiz. Onların yanındayız ve acılarını paylaşıyoruz” dedi.

“Biz yine buradayız ve gitmiyoruz, halkımızın yanındayız!”

“Biz yine buradayız ve gitmiyoruz, halkımızın yanındayız!” diye devam eden Halkın Sağlıkçıları, “Bir yıl önce bugün binlerce insanımızı toprağın altında bırakanları unutmayacağız. Soğukta insanlarımızı ölüme terk edenleri, yardım çığlıklarını duymayanları unutmayacağız. Biz yine buradayız ve gitmiyoruz, halkımızın yanındayız! MA RİHNA NİHNA HON! (Gitmedik, Buradayız!)” ifadelerini kullandı.

“Biz Anadolu’yuz. Defne kokulu Hatay’ız”

“Biz Anadolu’yuz. Defne kokulu Hatay’ız” diyen Halkın Sağlıkçıları, açıklamalarında, “Yitirdiklerimizi bahurlarla (Nusayri Alevi ve Arap Hristiyanların kutsal saydığı tütsü), tütsülerle andık. Katledilen canlarımız için adalet istiyoruz. Bundan 1 yıl önce 6 Şubat’ta nasıl halkımızın yanında olduysak, bugün depremin 1. yılında Halkın Sağlıkçıları olarak mezar başlarında ve Hatay sokaklarındaız. Acımız bir, adalete doyacağımız günde de BİR olacağız!” dedi.

Anma sırasında binlerce Antakyalı ile bir olan Halkın Sağlıkçıları, enkazlara mum ve çiçek bırakma, mezar ziyaretlerinde de yine halkın yanındaydı.

Ayrıca, Ankara Dev-Genç’liler de birinci yıldönümü anmasına katılarak şu açıklamada bulundu: “Rant uğruna yapılan binalarda ailesini, yakınlarını, sevdiklerini yitiren halkımızın acısını ve öfkesini birlikte paylaştık. Katledilen halkımızın hesabını soracağız!” denildi.
GHA

Sosyal ağlarda paylaşın