Halkın Kurumlarına Faşist Devlet Terörü

AKP faşizmi halka ve halkın örgütlü güçlerine saldırmaya devam ediyor. İçinde bulunduğu koşullar ne kadar zorlu olsada, ne kadar yoğun olursa olsun devrimcilere baskıyı ihmal etmiyor.

24 Mayıs sabahı TAYAD’a ve Halk İçin Sağlık, Direnişler Meclisi’ne ve Zafer Evi’ne AKP’nin polisleri tarafından baskınlar düzenlendi. Baskın düzenledikleri kurum ve evleri darmadağan hale getiren polis yol ortasından insanları işkence ile gözaltına aldı.
Direnişler Meclisi emekçisi Merve Demirel, Aslıhan Buçaklar, Halk Bahçesi emekçisi Derya Taşkıran ayrıca Zeynep Gonca Karakoç ve Muammer Kaya polis tarafından işkence ile gözaltına alınan devrimciler.

Konu ile ilgili Halk İçin Sağlık emekçileri ve TAYAD’lılar yazılı açıklama yaptı.

Halk İçin Sağlıkçıların yaptığı yazılı açıklamada AKP faşizminin, 3 aydır ilk yardım kursları halkın kendini tedavi edebilmesi için çalışan , günlerce nöbet tutup onlarca ameliyata giren halkın sağlıkçılarının evlerini basarak gözünü korkutmaya çalıştığını, çıkardığı imar aflarıyla binlerce insanımızın katliamına imza attığını vurguladı.
Baskıların Halkın Sağlıkçılarını yıldıramayacağının altının çizildiği açıklamada gözaltıların derhal serbest bırakılması istendi.
TAYAD’lıların yaptığı yazılı açıklamada ise “arkadaşlarımızın, evlatlarımızın başına gelecek her türlü olumsuzluktan faşist AKP iktidarı ve polisi sorumludur” dedi. Devrimcilere saldırarak yalanlarınızı, hayat pahalılığını, adaletsizliği gizleyemezsiniz denilen açıklamada “Halkın çocuklarına sokaklarda baskınlar düzenleyerek, polis güruhlarıyla takip ederek gözaltına alarak yıldıramaz, dünyanını en onurlu işi olan devrimcilikten vazgeçiremezsiniz” vurgusu yapıldı.

Sosyal ağlarda paylaşın