Halkın Hukuk Bürosu Yarın Sabah Konser Başvurusunda Bulunacak!

Halkın Hukuk Bürosu tarafından akşam saatlerinde yapılan açıklamada, yarın Grup Yorum’a konser izni verilmesi için başvuru yapılacağı açıklandı.

Bu konser başvurusu, bir kaç gündür Grup Yorum’a konser izni verilmesi ve İbrahim’in yaşatılması için her kesimin sesini yükseltmesiyle birlikte gündeme geldi.

Halkın Hukuk Bürosu tarafından bu konuda yapılan açıklamada şöyle denildi: “Yarın yapacağımız konser başvurusu derhal kabul edilmelidir. Grup Yorum üyesi müvekkilimiz İbrahim Gökçek, konserlerinin yapılabilmesi için ölüm sınırına gelmiştir.”

İbrahim’i Yaşatmak İçin, Konser Hakkı İçin Kampanya

İbrahim Gökçek, 4 Mayısta ölüm orucunun 322. günündeydi.

3-4 Mayıs, aydınların, sanatçıların, demokratik kesimlerin İbrahim’i sahiplenmesinde yaygın bir katılımın açığa çıktığı günler oldu.

Gün boyu onlarca sanatçı Grup Yorum’a konser izni verilmesi, İbrahimin yaşatılması doğrultusunda açıklamalar yaptı, videolar yayınladı.

Bazı sanatçıların Adalet Bakanlığı ile görüşme yaptığı yansıdı.

Hastag Kampanyaları:

2 Mayıs’ta İbrahim Gökçek için “SesiDuyİbrahimYaşasın” hastagi başlatıltı. Aynı gün, bu hastag twitter Türkiye’de birinci sırada, dünya gündeminde ise üçüncü sırada yer aldı.

4 Mayıs’ta ise gün boyu İbrahim Gökçek için iki hastag kampanyası sürdürüldü.

Birincisi “İbrahimOluyorYaşat” sloganıyla, ikincisi de “KonsereizinİbrahimiYaşam” sloganıyla sürdürülen bu hastaglar, Grup Yorum’a uygulanan yasakların kaldırılması talebinin ve ölüm orucundaki Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’i yaşatma gayretinin ifadesi oldu.

Konser Talebi Haklı ve Meşrudur

Açık ki, konser talebi, haklı, meşru bir taleptir.

Sanatçıların, aydınların, ülkede ve Avrupa’da destek açlık grevleri yapan binlerin, farklı türde eylemler yapan halkın, demokratik kurumların desteklediği bu talep karşısında, AKP iktidarı ne yapacak?

Bu haklı ve meşru talebe evet cevabı verilmelidir.

Tek yapılması gereken budur.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.