Halkın Avukatlarından Süleyman Gökten ve Özgür Yılmaz Tutuklandı


Dün öğlen saatlerinde HHB büro üyesi avukatlardan Süleyman Gökten ve Özgür Yılmaz’ın gözaltına alındığını duyurmuştu.
Bugün ise sosyal medya hesabından gözaltındaki avukatların bugün çıkarıldıkları 37.ACM tarafından tutuklandıkları duyuruldu.

Dün, konuyla ilgili HHB’nin yaptığı açıklamada iki avukatın yasadışı, gayrı meşru bir şekilde aranır duruma düşürülüşü anlatıldı. 

Avukatlar 14 eylül 2018 tarihinde yapılan yargılama sonucunda tahliye olmuşlardı. HHB’nin yaptığı açıklamada ” Tahliye kararından kısa bir süre sonra dosyaya aleni bir şekilde müdahale edildi ve sarih gerekçelerle tahliye kararı veren İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 12 avukat arkadaşımız hakkında “tutuklamaya yönelik yakalama” adı altında Ceza Muhakemesi Kanununda yer almayan bir karar verildi” denildi.


Karardan sonra  6 avukat tekrar tutuklandı. Avukatların tamamı hakkında tahliye kararı veren mahkeme heyeti hızla dağıtıldı ve tenzil-i rütbe edilerek daha düşük derecede mahkemelere sürüldü.

HHB’nin yaptığı açıklamada “Avukat Süleyman Gökten ve Avukat Özgür Yılmaz, kısaca bahsettiğimiz ve tüm kamuoyunca hukuksuzluğu ortada olan “tutuklamaya yönelik yakalama” kararına uymamış ve Avukatlık mesleğini her koşulda sürdürme kararı almıştır. Yasa devleti olan ve fakat devletin kendi koyduğu yasalara bile uymadığı, mahkeme kararlarının bizzat devletçe tanınmadığı ülkemizde, avukat arkadaşlarımız en doğal ve meşru haklarını kullanmış ve yapılan tüm bu hukuksuzlukları tanımamışlardır”  denilerek meslektaşlarının nasıl aranır duruma düşürüldüğü anlatıldı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.