Halkın Avukatlarına “Ceza” Verilmesinin Yıldönümünde, İstanbul, Ankara, İzmir’de Avukatlar, “Tutuklu Avukatlara Özgürlük” İstediler…

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul, Ankara ve İzmir Şubeleri, 7 Kasım’da yaptıkları eylemlerle tutsak avukatlara özgürlük istediler.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), aralarında Selçuk Kozağaçlı’nın da bulunduğu ÇHD üyesi avukatlara onlarca yıllık ağır hapis cezaları verilmesinin yıldönümünde “Tutsak avukatlara özgürlük” sloganıyla üç şehirde eylemler gerçekleştirildi.

ANKARA ÇHD: “Devrimci Avukatlar Serbest Bırakılsın”

Ankara’daki eylem, Ankara Adliyesi’ndeki Ankara Barosu önünde gerçekleştirildi.
Avukatlar adına basın açıklaması, ÇHD Ankara Şubesi Başkanı Ceren Yılmaz tarafından okundu.
Yılmaz, ÇHD’li 19 avukata 11 Kasım 2022’de verilen toplam 150 yılı aşan hapis cezalarını hatırlatarak şöyle dedi: “2013 yılından itibaren yargılama nedeniyle 3 meslektaşımız, derneğimiz Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, üyelerimiz Oya Aslan ve Barkın Timtik halen tutuklu olarak yargılanmaktadır. Siyasi irade, ÇHD’yi ve mesleğimizi hukuki olarak değil, tam da siyasetin içinden hedef almıştır”.
“İlk gün, basılan bürolarda 13 kapı bulunduğu açık yalanını, hem de İstanbul Adliyesi’nde bir başsavcı vekiline söyletenler, derneğimizi ve meslektaşlarımızı fiili olarak çalışamaz hale getirmek istedi. Savunduğumuz müvekkillerimizin listesini suç delili gibi dosyalarımıza koyanlar, esasen ülkedeki her bir muhalifi, sosyalisti, emekçiyi savunmasız bırakmak istedi”.
Yılmaz, sözlerini “Halkın, devrimcilerin, muhaliflerin savunmanlığını üstlendik. Sahte ve hukuka aykırı delillerle verilen kararlar bozulmalıdır. Tüm arkadaşlarımız tahliye edilerek fiziki özgürlükleri iade edilmelidir.” diyerek tamamladı.

ADLİYE İÇİNDE YÜRÜYÜŞ:

Ankara Adliyesi’nde basın açıklamasından sonra avukatlar, “Devrimci Avukatlar Serbest Bırakılsın, Savunma Susmadı Susmayacak, Ebru Timtik Ölümsüzdür, Tahir Elçi Ölümsüzdür” sloganlarıyla adliye içinde yürüyüş gerçekleştirdiler.

ÇHD İSTANBUL: “TUTUKLU AVUKATLARA ÖZGÜRLÜK!”

Çağdaş Hukukcular Derneği İstanbul Şubesi, yurt dışından gelen avukatlar ile birlikte Yargıtay önündeki dosya ve tutsak avukatlar için bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.
ÇHD İstanbul Şubesinde gerçekleştirilen basın toplantısına, 8 ülkeden toplam 21 hukuk ve insan hakları kurumu temsilcileri katıldı.
Basın toplantısında, tutsak avukatların durumu anlatılıp hepsi için özgürlük talep edildi; tutuklu avukat Gülhan Kaya’nın Perşembe günü gerçekleşecek duruşmasına çağrı yapıldı.

ÇHD İZMİR: “TUTUKLU AVUKATLARA ÖZGÜRLÜK!”

Çağdaş Hukukcular Derneği İzmir Şubesi üyeleri, İzmir Adliyesi önünde gerçekleştirdikleri eylemle, tutsak avukatlara özgürlük istediler. Demokratik kurum temsilcilerinin de destek verdiği eylemde, “tutsak meslektaşlarımızın fiziki özgürlüğü ve haksız kararların bozulması” talebi dile getirildi.
ÖHD, İHD, Adalet için Hukukçular adına yapılan konuşmalardan sonra, İzmir Baro Başkanı Sefa Yılmaz da bir açıklama yaparak tutsak avukatlara özgürlük istedi.

Sosyal ağlarda paylaşın