Halkın Avukatlarına, Halkın Sanatçılarına, Grup Yorum Dinleyicilerine 4 GÜN İŞKENCE SÜRESİ

Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Didem Baydar Ünsal, Seda Şaraldı ve stajyer avukat Doğa İncesu, dün müvekkilleri olan İbrahim Gökçek’in Gazi mahallesindeki cenaze töreni esnasında polis saldırısı sonucunda gözaltına alınmışlardı. Avukatların Gazi Cemevi’nde bulunmaları, müvekkillerini son yolculuklarında da yalnız bırakmamaları, polis tarafından “sakıncalı” bulunmuş ve işkenceciler, avukatları Vatan’daki işkencehanelerine götürmüşlerdi.

İki Grup Yorum üyesi ve İdil Kültür Merkezi Çalışanı, Fırat Kıl, Dilan Ekin, Tuğçe Tayyar da kendi grup üyelerinin cenazesine katıldıkları “gerekçesiyle” gözaltına alınanlar arasındaydı.

“Cumhuriyet savcısı” sıfatını taşıyan bir savcı, bugün, avukatların, Grup Yorum üyelerinin ve Gazi’den gözaltına alınan Grup Yorum dinleyicilerinin gözaltı süresini 4 güne uzat.

Halkın Hukuk Bürosu tarafından yapılan açıklamada, Vatan “Güvenlik” Şubesinde avukatların işkence altında oldukları belirtilirken, aynı gün Gazi Cemevi ve çevresinden gözaltına alınan Grup Yorum dinleyicilerinin de sistematik olarak işkence gördükleri belirtildi.

Güvenlik kelimesini neden mi tırnak içine alıyoruz? Çünkü Vatan şubesinin bir işkencehane olduğunu bilmeyen yoktur. Vatan şubede tam tersine insanlar için mutlak bir “güvensizlik” söz konusudur.

Yine haksız hukuksuz gözaltı.. yine işkence… yine adaletsizlik…

Burası Türkiye, burada herşey mümkün; adaletsizlik dışında, dedirtiyorlar yine bizlere.

Siz Kimin Savcısısınız? Hangi Dinden, Hangi İnançtansınız?

Halkın Hukuk Bürosu tarafından akşam saatlerinde gözaltılarla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

Dün Gazi Gazi karakolu’nda saatlerce, Vatan Güvenlik Şube’de saatlerce müvekkillerimiz ve İbrahim’i son yolculuğuna uğurlamak isteyenlere işkence yapıldı.

İşkence insanlık suçudur. Polislerden emir alınarak hukukçu mu olunur? Savcılık makamı emniyet müdürlüğü’ne bağlandı da biz mi bilmiyoruz?

Siz kimin savcısısınız? İbrahim Gökçek’in ailesine, arkadaşlarına, avukatlarına işkence yapıldığı alenen ortadayken cumhuriyet savcısına soruyoruz; işkence iddialarına ilişkin ne yaptınız?

3 avukat ve Grup Yorum üyeleri ve dinleyicileri ile ilgili 4 günlük gözaltı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.