Halkın Av. Didem Baydar Ünsal Serbest Bırakılsın

Devrimci İşçi Hareketi halkın Avukatı Didem Baydar Ünsal‘ın dün İzmir’de gözaltına alınıp İzmir Şakran Kadın Hapishanesi’ne götürülmesiyle ilgili yaptığı açıklamayı paylaşıyoruz.

15 Mart günü İzmir’de halkın avukatlarından Didem Baydar Ünsal gözaltına alındı. Gözaltı
işlemleri sonrasında hızlıca İzmir Şakran Kadın Hapishanesi’ne götürüldü.

Hakkını savunmak ve halkını savunmak bizim ülkemizde artık önemli bir suç.

Bu yüzden Halkın Hukuk Bürosu avukatları toplamda 159 yıllık cezalara çarptırıldılar. 3 yıldan 18 yıla kadar uzanan bir çetelesi var bu cezaların.

Mahkumiyeti getiren mahkeme ve dava, faşizmin yasalarına bile uymazken cezalar yağdırıldı ve onandı. Zulüm yasal hale getirildi ve bir bir avukatlarımız gözaltına alınmaya başlandı.

En son Aytaç Ünsal Edirne’den, Didem Baydar Ünsal ise dün İzmir’den gözaltına alınarak aynı hızla hapishaneye konuldu.

Gayrimeşru kararlara meşrulukla direndi avukatlarımız ve onların kararlarına teslim olmadılar.

Çünkü kararlara uymak şimdiye kadar verilen mücadeleyi yok saymak anlamına gelecekti.

Adaletin bittiği yerde gizlilik başlar. İşte avukatlarımız dünya halklarına örnek oluyor ve avukatlık mesleğini yapma koşulları ellerinden alındığında da mücadelelerine devam ediyorlar.

Halkın Avukatlarının mücadelesini tutuklamalarla engelleyemeyeceğini AKP faşizmi 2020 ölüm orucu direnişimizin altında ezilerek öğrendi. Fakat hukuksuzluğundan ödün vermemek ve Halkın Avukatlarının ömürlerini hapishanelerde çürüterek intikam almaktır şimdiki amacı. Onların halkla bağlarını fiziki olarak da olsa koparmaktır. Fakat avukatlarımız Soma’da, Ermenek’te, işçi direnişlerinde işçilerle beraber direnen ve acıyı, öfkeyi ve zaferi birlikte bölüşmüşlerdir. Bu yüzden Avukatlarımızın mücadelesi işçi sınıfının
mücadelesiyle kopmaz bağlarla bağlıdır. Bugün işçi direnişlerinin sürmesi, zafere yürümesi Ölüm Orucu direnişinde adalet için şehit düşen Avukat Ebru Timtik sayesindedir. Tüm bunların bilincinde olarak; Halkın avukatları serbest bırakılsın, cezalar bozulsun adalet sağlansın diyoruz.

DİDEM BAYDAR ÜNSAL SERBEST BIRAKILSIN!

HALKIN AVUKATLARI ONURUMUZDUR!

ADALET İSTİYORUZ!

DEVRİMCİ İŞÇİ HAREKETİ

Sosyal ağlarda paylaşın