Halkı Konteynersiz Bırakanlar,
Halkın Sağlık Konteynerini Kapatmak İstediler!

Halkın Gücü Dayanışma Komiteleri ve Halkın Sağlıkçıları, deprem bölgesi Antakya’da halkın yaralarını sarmak için çalışmalarını sürdürüyorlar.
Bu çalışmaların bir parçası olarak geçen hafta, halkın sağlıkçıları, Avrupa’dan Halkın Gücü Dayanışma Komiteleri’nin katkısıyla bir konteyner aldılar.
Konteyner, Halkın Gücü Komiteleri’nin öncülüğünde kurulan mahalleye getirildi.
Revir şeklinde düzenlenen konteynerin içinde ilaçlar için bölümler yapıldı.

Halk Düşmanları, Halkın Kendi Yarasını Kendi Sarmasını Engellemek İçin Seferber

Binalar halkın üstüne çöktüğünde ortada görünmeyen, halk konteynersizken yanına uğramayan polis, halkın kendi yaralarını sarması karşısında yine terörüyle ortaya çıktı.
Antakya Tem şube polisleri, mahalledekilerin halkın sağlık ihtiyaçları için de kullandığı konteynere gelip “ilaçların ‘izinsiz’ dağıtıldığını… bunun sadece devlet tarafından yapılacağını” söyleyerek, bu çalışmanın durdurulmasını istediler.
Polis, “gerekirse konteyner ve ilaçlara el koymakla” tehdit ettiler.
Halkın Sağlıkçıları, bu müdahale üzerine “devletin 2 aydır hiçbir sağlık hizmeti vermediğini, kendilerinin halkın sağlık ihtiyaçlarını karşıladığını ve bunu yapmaya devam edeceklerini belirttiler.
Halkın Sağlıkçıları, bölgede resmi olarak değil, gönüllü hemşire olarak bulunduklarını da vurguladılar.
Ancak buna rağmen, TEM Şube polisleri ve UMKE mahalleye gelip, tutanak tutarak konteyneri kapattılar.

“Burada Halkımızın Yaralarını Sarıyoruz”

Konteynerin kapatılmasına karşı Halkın Sağlıkçıları yaptıkları açıklamada, “halk için sağlık hizmeti vermeye devam edeceklerini” belirttiler!
Yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Biz ticari bir amaç gütmeden 2 aydır burada halkımızın yaralarını sarıyoruz. Halkın Sağlıkçıları olarak ihtiyaç neredeyse orada olmaya, köy köy gezmeye her yönden ihtiyaca koşmaya devam edeceğiz!”

Halkın sağlıkçıları, daha sonra konteynerin hizmet vermeye devam ettiğini açıkladılar.

Sosyal ağlarda paylaşın