Halk Meclisi’nden Kumar Oynatmaya Müdahale: Kumar “Ekmek Parası” Değildir!..

Kumar, sayısız zincir şirketleri ve irili ufaklı işletmeler aracılığıyla her tarafta yaygınlaştırılıyor. Kumarın yaygınlaştırılmasını asıl teşvik eden ise emperyalist ve işbirlikçi devletler. 

Türkiye’deki faşist iktidarlar, kumarın, fuhuşun ve uyuşturucunun özellikle halkın mücadelesinin ve örgütlülüğünün gelişkin olduğu yoksul gecekondu mahallelerinde yaygınlaşması için ellerinden geleni yaptılar ve yapıyorlar.

Halk Meclisleri de yıllardır bunlara karşı mücadele ediyor. 

10 Kasım’da Okmeydana Halk Meclisi, mahallelerde kumar oynatılmasına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Açıklamanın başlığı şöyleydi: 

“Kumarın; Ekmek Parası Diyerek Masumlaştırılmasına, Şans Oyunları Adı Altında Meşrulaştırılmasına İzin Vermeyeceğiz!”

Kumar Makinaları Kaldırılacaktır!

Okmeydanı Halk Meclisi tarafından yapılan açıklamada “Kumar oynamak ve oynatmak halktan çalmaktır, hırsızlıktır. Kumarın; ekmek parası diyerek masumlaştırılmasına, şans oyunları adı altında meşrulaştırılmasına izin vermeyelim.

Kumara akıtılan para ocağımızdaki aştır. Çocuklarımızın geleceğidir. Soframızdaki ekmeğe, ailemizin geleceğine sahip çıkalım.” denilerek, bunlara göz yumulmaması gerektiği belirtildi.

Açıklamanın devamında ise şu bildirimde bulunuldu. 

“Kumarın küçüğü büyüğü yoktur. Kahvehanelerde kumar oynatmak yasaktır.

Otomatik para makinaları ile kumar oynatmak yasaktır. 

Halk Meclislerinin bildiriminden itibaren kumar makinaları kaldırılacaktır.”

Kumar Oynatan İşyerlerine 6 Ay Süre

Halk Meclisleri açıklamasında kumarhane işletmelerine de seslenilerek, 6 ay içinde kendilerine yeni iş kurarak, kumar işinden vazgeçmeleri çağrısında bulunuldu: Açıklamada bu konuda şöyle deniliyor: 

“Faşizmin yasalarıyla açılmış Ganyan, loto, toto, iddia, piyango gibi devletin yasal kumarhanelerini işletenler en geç 6 ay içinde kendilerine yeni bir iş kurarak kapatacaktır. Kimsenin, faşizmin yasalarının arkasına sığınarak sahte umutlarla halkımızı uyuşturmasına izin verilmeyecektir.

Mahallemizde Kumar Oynanmasına İzin Vermeyeceğiz!”

Okmeydanı Halk Meclisi, neden böyle bir tavır aldıkları konusunda ayrıca şunu belirtiyor: 

“Emperyalizmin sömürüsünü daha sorunsuz sürdürebilmek için başvurduğu en etkin politika yozlaştırmadır. Yeni sömürge ülke halklarının direnme dinamiklerini iğdiş etmek için, uyuşturucu, fuhuş ve hırsızlık çeteleriyle birlikte kumar alışkanlığını musallat eder yoksul mahallelere.”

 Kumar insanı insanlıktan çıkaran, her türlü pis, kirli ilişkilere sürükleyen, çürüten bir bataklıktır. Kumar emek harcamadan zengin olma heveslilerinin toplumsal değerlerini yok eden, asalakça başkalarının sırtından geçinmeyi teşvik eden bir ahlaksızlıktır.”

Sosyal ağlarda paylaşın