Halk Cephesi’nden Taksim’e Çağrı; “1 Mayıs Alanı Taksim’dir; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!”

Halk Cephesi  tarafından 2022 Yılı 1 Mayıs’ı için yapılan açıklama ve çağrıda, Taksim’in 1 Mayıs alanı olduğu vurgulanarak, 1 Mayıs’ta 1 Mayıs alanında olacakları belirtildi.

Halk Cephesi tarafından çıkarılan 1 Mayıs afişinde de, aynı vurgu tekrarlanarak, 1 Mayıs’ta Taksim Alanı’nda olunacağı vurgulandı.

Halk Cephesi’nin bu politikası doğrultusunda özellikle İstanbul’un yoksal mahallelerinde 1 Mayıs’a yönelik olarak örgütlenme ve propaganda çalışmaları başlatıldı. Afişler, duvar gazeteleri, pankartlar asılıyor.

Halt Cephesi açıklamasında şöyle deniliyor:

“1 Mayıs 1977’den Bugünlere

Mehmet Akif Dalcılar’dan Sibel ve Gökhanlar’a

Taarruzdayız!

Direniyoruz Kazanacağız!

Taksim 1 Mayıs Alanıdır; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

Yaşasın 1 Mayıs!

Tüm halkımızı, adalet talebimizi haykırmak için1 Mayıs’ta Halk Cephesi saflarında Taksim’e çağırıyoruz!”

Taksim Direniş, Maltepe Teslimiyettir!

1 Mayıs bu yıl, iki ayrı alanda kutlanacak.

Reformistler ve uzlaşmacı sendikacılık, yıllardır olduğu gibi, AKP faşizminin dayatmalarına boyun eğerek 1 Mayıs’ı İstanbul Maltepe’de kutlayacağını açıklarken, Halk Cephesi açıklamalarında ve propaganda çalışmalarında, bu ayrışmaya da vurgu yapılıyor.

Bu ayrışma, açıklamalarda ve afişlerde, duvar yazılarında “Taksim Direniş, Maltepe Teslimiyettir” sloganıyla dile getiriliyor.

Açıklamalarda Taksim’in her koşulda zafer, Maltepe’nin teslimiyet olduğu belirtiliyor.     

Toplanma Yeri Bomonti:  

Halk Cephesi tarafından yapılan açıklamada toplanma yerinin Şişli Bomonti olduğu belirtildi. Halk Cepheliler, sabah saatlerinden itibaren pamratlarıyla, bayraklarıyla, türküleriyle orada toplanacaklar.  

Sosyal ağlarda paylaşın