HALK CEPHESİ: “HATAY’I NATO’YA PEŞKEŞ ÇEKMEK İÇİN DEVRİMCİLERİ ORADAN GÖNDERMELİYDİLER”

Hatay Deprem bölgesindeki Halkın Gücü Mahallesi’ne yönelik saldırı ve gözaltılara ilişkin Halk Cephesi tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Halkın Gücü Mahallesi’nin kuruluş süreci anlatılırken, saldırının bölgeyi NATO’ya peşkeş çekmek için yapıldığı vurgulandı.

Halk Cephesi Açıklaması şöyle (Altbaşlıklar GHA tarafından konulmuştur):

“AKP İKTİDARI SEYİRCİ İDİ… HALKIMIZIN YANIBAŞINDA DEVRİMCİLER VARDI”

Faşist AKP iktidarı 6 Şubat depremlerinde halkımızdan on binlerce kişinin göçük altında kalmasına seyirci kaldı. Kendi pis, kanlı rantları uğruna halkımızın göçük altında son nefesini vermesini izledi. Enkaz altından halkın dayanışmasıyla, kendi çabalarıyla çıkabilenler ise; açlık, susuzluk, uyuz salgını ve her türlü bulaşıcı hastalıkla baş etmeye çalıştı. Tüm bu hayatta var olma mücadelesinde halkımızın yanı başında ise devrimciler vardı. Devlet ortada yoktu ki olması da bizim açımızdan zaten olmasını beklemiyorduk. Sorun zaten devletin olup olmaması değildi. Önemli olan deprem sonrası halkın kendi gücüyle hayatı yeniden örgütlemesiydi.

“HALKIN GÜCÜ MAHALLESİNİ KURDUK”

İlk önce Sevgi Parkı’nda bir yaşam alanı kuruldu. Ardından AKP’nin halk düşmanı polisi parkta bulunan çadırlara saldırarak halkın barınma hakkına saldırdı.
Bu saldırı sonrasında Hatay Halkın Gücü Komiteleri Çekmece Mahallesi’nde bulunan bir kişiye ait araziye kişinin rızasıyla konteyner ve çadırlardan oluşan Halkın Gücü Mahallesi’ni kurdu. 
Tüm bunlar sekiz ayda ve tüm polis tehdidine karşı halkın ve devrimcilerin barınma sorununu çözmesiyle başarıldı.

“NATO BÖLGEYE 4000 KİŞİLİK DEV BİR ÇADIR KENT KURDU!”

Devrimciler halkla birlikte hayatı örgütlerken NATO bölgeye 4000 kişilik dev bir çadır kent kurdu. AKP Anadolu topraklarını NATO ve ABD üslerine açtığı gibi deprem bölgesinde de hemen bir çadır kentle topraklarımızı emperyalistlere peşkeş çekti. 4000 kişilik çadır kente sadece onların seçtikleri kişiler girebilirken çadır kentte en az 2000 askeri personel bulunuyordu.
Halk düşmanı AKP iktidarı bir yandan uşağı olduğu emperyalizmin dediklerini hayata geçirmeye çalışırken bilmekteydi ki devrimcileri oradan göndermeliydi. Bunun için Halkın Gücü Mahallesi’ne baskıyı her geçen gün attırdı.
14 Ekim 2023 günü de sabahın ilk saatlerinde Halkın Gücü Mahallesi polis tarafından basılarak devrimciler ve aileler işkencelerle yaşamlarını devam ettirdikleri konteynerlerden işkencelerle gözaltına alındı.

“HALKIN BARINMA, SAĞLIK SORUNLARINI SADECE DEVRİMCİLER ÇÖZEBİLİR”

Buradan bir kez daha söylüyoruz:
Ne ABD emperyalizmi ne AB emperyalizmine ne de AKP faşizmine teslim olmayacağız.
6 Şubat depremi bir kez daha bizlere göstermiştir ki halkın barınma, sağlık, beslenme, eğitim dahil tüm sorunlarını sadece devrimciler çözebilir. Devletler ise halkları yoksullaştırarak sömürü alanlarını daha da büyütür.”

Sosyal ağlarda paylaşın