Halef Selefini Uğurladı

Türkiye tarihininin önemli dönüm noktalarından biri, 16 Şubat 1969’da gerçekleşti. Emperyalist deniz kuvveti 6. Filo’yu protesto eden devrimcilere ve halka saldıran gerici faşist güruh, polisin de teşvik ve örgütlemesi ile iki kişiyi öldürdü; 200’den fazla insanı yaraladı. Olay tarihe, “Kanlı Pazar” olarak geçti. 

Kanlı Pazar’ın planlayıcılarından yazar Mehmet Şevki Eygi, temmuz günü öldü.

86 yaşında ölen Mehmet Şevki Eygi’nin tabutuna Tayip Erdoğan’ın da omuz vermesi hiç şaşırtmadı. Erdoğan’ın o tabuta omuz atmasının sebebi. Sadece tarihte kanlı Pazar denen katliam ile tanınması değil. Emperyalizmin yeşil kuşak projesi kapsamında Özel Harp dairesinde görev yapmış Eygi’nin cenazesine Erdoğan katılmayacak da kim katılacak ? Eygi yeşil proje de görev almış halk bir düşmanı ise Erdoğan da o projenin yarattığı bir halk düşmanı.

İkisi de aynı siyasi akımın temsilcileri. Tescilli komünizm düşmanlıkları onları, aralarında ne sorun olursa olsun bir şekilde bir araya getirir. Karşılarında halk, halkın örgütlülüğü olduğunda aralarındaki tüm müsibetler kalkar, sorunlar ertelenir birlik olurlar.

“Kanlı Pazar” olarak tarihe geçen, saldırı öncesinde çalıştığı Bugün gazetesinden cihat çağrısı yapan Engi 1959’dan itibaren Özel Harp Dairesi’nde Fethullah Gülen ile birlikte “komünizmle mücadele faaliyetleri” için görevlendirildiğini Genelkurmay İstihbarat Dairesi eski Başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin kendisiyle 10 aralık 2018’de yapılan söyleşide doğrulamıştı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.