Güneyyurt Meydanı’nda Madencilere Polis Ablukası

Ermenek’te aylardır maaş ve tazminatlarını alamayan madencilerin, haklarını almak için başlattıkları Ankara yürüyüşüne karşı,jandarma ve polis engellemeleri sürüyor.

Madenciler, polis ablukası altında geçen 2 günün ardından, tekrar yürüyüşe geçmek istediler. Güneyyurt Meydanı’nda toplanan maden işçileri tekrar polis ablukası altına alındı.

Kaymakamlıkla yapılan görüşmelerden sonra, eylemlerine 2 gün ara veren madenciler, 2 günün sonunda Güneyyurt Meydanı’nda  toplanarak kaymakamlıktan gelecek cevabı beklemeye başladılar. İşçiler, eğer olumsuz bir karar çıkarsa, yürüyüşlerine devam edeceklerini açıkladılar.

Güneyyurt meydanında polis ablukasına alınan işçiler, abluka altında oturma eylemine başladılar.

Bağımsız Maden-İş Sendikası  Başkanı Tahir Çetin, gelişmelerle ilgili şu açıklamayı yaptı: “2 gün önce  Ermenek Kaymakamı ile toplantı yaptık. Kaymakam bey bizden 2 gün mühlet istedi. Bugün verilen mühlet doldu. Şu an Vali Bey ve Kaymakam Bey toplantı halinde. Haklarımızın ödenmesine ilişkin olumsuz bir karar çıkarsa yürüyüşümüz devam edecek. Şu an polis ablukasında oturma eylemi yapıyoruz”.

***

Somalı maden işçilerinin Manisa’nın Salihli ilçesindeki oturma eylemi de devam ediyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.