Gülme Gazı (Lachgas) Güldürmüyor; Öldürüyor!

Halkları zehirlemek için piyasaya sürülen uyuşturuculardan biri de bilindiği gibi, Gülme Gazı olarak bilinen Lachgas.
Lachgas, asıl olarak ameliyat sonralarında veya diş doktorlarında kullanılan “rahatlatıcı” bir kimyasal.
Ancak bu kimyasal uyuşturucu, emperyalizmin halkı ve gençliği uyuşturma politikasının bir parçası olarak PİYASAYA sürüldü. El altından ve sonra resmi-yasal olarak büfelerde satılmaya başlandı ve yaygın kullanılan bir uyuşturucu türüne döndü.
Bir çok ülkede, her yıl binlerce kişi, bu uyuşturucunun kullanımı sonucu hastahanelere kaldırıldı.
(Kaç kişi Lachgas kullanımından öldü, ölüyor, bunun istatistikleri ise yok.)

Bugün bir çok ülkede büfelerde, barlarda, diskoteklerde Lachgas satılıyor. Büfelerden küçük ambalajlar içinde alınabilen Lachgas, balonlara doldurulup, içine çekerek kullanılıyor.
Hollanda ve İngiltere, bu gazı yasakladığını açıkladı, ama gülme gazının kullanımı sürüyor. Önceki yıl İsviçre’de bu uyuşturucuyla beyinleri ulaşan gençler kaza yaptı ve bir genç öldü.

Almanya’da bir hastahanede çalışan Dahiliye ve Geriatri uzmanı Doktor Oya Ulaş, geçtiğimiz günlerde, Lachgas’ın etkileri konusunda bir açıklama yaptı. Bu açıklama da Lachgas’ın güldüren değil, öldüren bir uyuşturucu olduğunu gösteriyor.

Dr. Ulaş, gazın kalp durmasına yol açabileceğini söyledi
“Online alışveriş sitelerinde, hatta büfelerde bile satılan gazın ölüme yol açabileceğini Ulaş, gençler arasında tehlikenin büyüdüğünü” belirtti.

Ulaş, Lachgas’ın bağımlılık yaptığına dikkat çektiği açıklamasına şöyle devam ediyor:
“Bu gaz diş doktorlarında kullanılıyor. Etkisi kısa sürüyor. Sık kullanıldığında kırmızı kan hücresi üretimini engelliyor. Anemi yapabiliyor. Kan dolaşımında oksijen değerini düşürüyor. Bu da felce veya kalbin durmasına neden olabiliyor.”

Sosyal ağlarda paylaşın